Asociatia Accept cere CNCD si PNL sanctionarea declaratiilor publice homofobe ale lui Puiu Hasotti

Ultima actualizare: 18-04-2013 06:55

Asociatia Accept cere Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si PNL "sanctionarea neintarziata" a lui Puiu Hasotti pentru declaratiile acestuia potrivit carora homosexualii sunt "oameni bolnavi".

Reprezentantii Asociatiei Accept au precizat ca in aceasta saptamana vor depune la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii o plangere la adresa lui Puiu Hasotti, sustinand ca declaratia acestuia despre persoanele de orientare homosexuala este "scandaloasa".

"Declaratia potrivit careia persoanele de orientare homosexuala sunt bolnave este scandaloasa, inacceptabila si intra sub incidenta legii. Vom depune in aceasta saptamana o plangere adresata CNCD pentru solutionare competenta, pe masura gravitatii acestei afirmatii politicianiste inepte si a efectelor publice pe care le produce", a spus directorul executiv al Asociatiei Accept, Florin Buhuceanu.

Asociatia Accept solicita sanctionarea imediata a politicianului, atat de catre autoritatile care au competente in domeniu, cat si de catre PNL.

"Solicitam, de asemenea, PNL sa se delimiteze neintarziat de pozitia exprimata public de domnul Hasotti care afecteaza dreptul la demnitate al unui grup minoritar din societatea romaneasca, protejat de catre lege. Opiniile primitive si homofobe ale acestui politician nu isi au locul intr-un partid democratic, cu solide valori liberale, si trebuie condamnate ca atare", a mai spus Florin Buhuceanu.

Presedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat duminica, ca institutia pe care o conduce nu a primit deocamdata vreo sesizare privind declaratiile despre homosexuali ale senatorului Puiu Hasotti si ca nu se poate antepronunta legat de acestea.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca nu are "absolut nimic" sa le reprosez homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi", el comentand astfel initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a declarat Puiu Hasotti pentru Stirile ProTV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO