Anunțul așteptat de toți românii. Ce a spus Orban despre starea de alertă: ”Sunt duși cu capul”

Ultima actualizare: 21-06-2020 21:01
Anunțul așteptat de toți românii. Ce a spus Orban despre starea de alertă: ”Sunt duși cu capul”
Inquam/ Catalin Urdoi

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că starea de alertă va dura ”cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea virusului este prezentă în comunitate.

Întrebat cât va fi menţinută starea de alertă, premierul Ludovic Orban a declarat: ”Cât va fi necesar”.

Premierul a explicat, la un post de televiziune, că vom avea stare de alertă atâta timp cât virusul este în comunitate, potrivit News.ro.

”Atâta timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine la un nivel ridicat este necesară starea de alertă, este cazul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice toate regulile de protejare a sănătăţii românilor”, a adăugat Orban.

Potrivit acestuia, multe persoane publice au un comportament ”iresponsabil” şi au instigat la nerespectarea regulilor.

”Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele prezentate public că avem un nivel de răspândire îngrijorător. Creşterea nu e una care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere”, a adăugat premierul.

 

Cei care vorbesc despre manipularea datelor ”sunt duși cu capul”

 

Ludovic Orban consideră că cei care vorbesc despre manipularea cifrelor referitoare la epidemie sunt ”duşi cu capul”.

”Nu manipulăm nicio cifră. Avem un număr de laboratoare acreditate, aceste laboratoare fac analizele, acestea sunt nişte analize care se fac după o metodologie, există un sistem de centralizare. Nimeni nu poate să manipuleze astfel de informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, susţine premierul.

Potrivit acestuia, ”bagatelizarea sistematică a pericolului, lansarea sistematică a unei instigări la nerespectarea regulilor provoacă consecinţe foarte periculoase”.

Alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns la 24.045, fiind a cincea zi consecutiv în care numărul îmbolnăvirilor trece de 300.

Totodată, s-au înregistrat 12 decese, numărul total fiind de 1.512, a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO