Terenul si sediul televiziunilor trustului Intact vor fi CONFISCATE. Cati bani pierde in total familia lui Dan Voiculescu

Ultimul update: Luni 11 August 2014 06:57
Data publicarii: Vineri 08 August 2014 14:48
Categorie: Actualitate

Averea unuia dintre cei mai bogati romani a fost la mana magistratilor. Iar anuntul a venit sec: ''Confisca bunurile provenite din infractiuni si pune sechestru pe imobile dar si pe conturile familiei Voiculescu, totul pentru recuperarea prejudiciului".

Prin aceasta decizie care vizeaza sume considerabile instanta Curtii de Apel Bucuresti incearca sa recupereze paguba de 60 de milioane de euro rezultata din privatizarea ''Institului de Cercetari Alimentare''.

Sediul in care se afla compania Grivco a fost confiscat de instanta. La aceeasi adresa funcioneaza si ANTENA 3 care se supune aceleiasi decizii. Cele doua figureaza pe strada Garlei din Bucuresti, pe terenurile care au apartinut initial Instititului de Cercetari Alimentare.

Sediul in care se afla compania Grivco a fost confiscat de instanta. La aceeasi adresa funcioneaza si Antena 3 care se supune aceleiasi decizii. Cele doua figureaza pe strada Garlei din Bucuresti, pe terenurile care au aparitnut initial Instititului de cercetari alimentare.

Aceeasi masura s-a aplicat si asupra sediului in care functioneaza in acest moment ANTENA 1, cel situat pe soseaua Bucuresti-Ploiesti. Instanta a dispus de asemenea confiscarea a cate 3 milioane de lei de la Camelia si Corina Voiculescu, bani care reprezinta contravaloarea actiunilor ICA pe care aceasta le-au primit prin donatie de la tatal lor .

Aventura de dupa 1989 a lui "Felix" de la Securitate. PORTRET Dan Voiculescu: Cum a ajuns unul dintre cei mai bogati romani

De la cele doua fete ale omului de afaceri, instanta a hotarat si confiscarea altor sume ce vor fi stabilite ulterior si care se refera la castigurile obtinute din inchirierea de catre Grivco catre Romtelecom a unor spatii.

De la Dan Voiculescu instanta va lua 3 milioane si jumatate de dolari, banii pe care Grivco i-a primit de la Romtelecom cu titlu de chirie pentru spatiile folosite.

Confiscarile se refera la bunurile care au fost obtinute in urma savarsirii unei infractiuni. In acest caz, terenurile si cladirile sunt obtinute din privatizarea frauduloasa a instititului de cercetari alimentare. In ceea ce priveste banii, cei 5 milioane de dolari de la Dan Voiculescu, acestia sunt si ei obtinuti dintr-un contract de inchiriere ilegal si de aceea sunt confiscati.

Instanta a decis si impunerea de sechestru asigurator pentru recuparea celor 3 milioane si jumatate de dolari asupra poprietatilor lui Dan Voiculescu , asupra conturilor din Romania sau din strainatate ce urmeaza a fi identificate.

Sechestrul asigurator este impus pana la recuperarea sumei anuntata de instanta, si anume 5 milioane si jumatate de dolari. In momentul in care Dan voiculescu plateste acesti bani, sechestrul este ridicat. In cazul in care nu poate anchita banii, se trece la executarea silita a bunurilor si conturilor, pana se recupereaza intreaga suma.

Din decizia judecatorilor reiese ca prin confiscarea cladirilor si terenurilor unde initial a functionat Instititul de Cercetari Alimentare, iar acum sunt sediile Grivco si Antena 3, este recuperat prejudiciul de 60 de milioane de euro, invocat in dosar. Asa ca nu s-au dispus alte secheste sau indisponibilizari.

Pentru aplicarea sechestrului, judecatorul a imputernicit DNA-ul si finantele publice sa identifice proprietatile si conturile omului de afaceri.

Pentru identificarea conturilor din strainatate, instanta a dispus sesizarea Biroului pentru prevenirea criminalităţii din cadrul Ministerului Justiţiei. care ar urma sa coopereze cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale Uniunii Europene

Magistrarii au impus sechestru asigurator pe cladirea in care se afla sediul Antenei 1 dar si pe conturile identificate deja de parchet la doua banci din Capitala si a dispus pastrarea sechestrului pe apartamentul dintr-o vila situata pe soseaua Kiseleff din Bucuresti, estimata la 250 de mii de euro.

Cum se "traduc" confiscarile

imobilul teren intravilan in suprafata de 4457 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B, identificat cu nr. cadastral 206097 inscris in CF a municipiului Bucuresti, sector 1 cu nr. 206097 ( nr. cadastral vechi 62453, nr. cadastral vechi 4441/1) care va trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini. - imobilul teren intravilan in suprafata de 3000 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B, identificat cu nr. cadastral 217469 inscris in CF a municipiului Bucuresti, sector 1 cu nr. 217469 si a constructiilor aferente inscrise in aceeasi carte funciara sub nr. cadastral 217469/C1 ( nr. CF vechi 62454, nr. cadastral vechi 4441/2) care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini = Intact Media Center, blocul turn care, potrivit site-ului Intact, "reuneste Antena 1, Antena 2, Euforia, GSP TV (n.r. actualmente ZU TV), Antena 3(departamentele financiar, marketing, pr, research, resurse umane, vanzari, zona de strategie editoriala si de online ). De asemenea, aici se afla si sediul Euroexpo".

 imobilul situat in soseaua Bucuresti – Ploiesti, nr. 25 – 27, sector 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructia in suprafata 3140 mp edificata pe acesta cu suprafata construita la sol de 1986,25 mp, inscrisa in CF cu nr. 4405 a localitatii Bucuresti cu nr. cadastral 2693 care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini = Redactia Antena1 si Antena3.

Cati BANI pierde familia Voiculescu

De asemenea, i se confisca lui Voiculescu suma de 3.515.756,4 dolari plus TVA aferent, ce reprezinta chiria pe care a incasat-o in baza contractului de inchiriere a spatiului Grivco de catre Romtelecom. Pentru recuperarea acestei sume, instanta a dispus confiscarea bunurilor mobile si imobile si a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate in tara sau in strainatate.

Instanta a mai dispus, in cazul lui Voiculescu, confiscarea unor sume de bani pe care le are in conturi pana la concurenta sumei de 15.000.000 de lei, la BRD, si pana la concurenta sumei de 5.000.000 de lei, la RBS Bank.

Cameliei Voiculescu ii va fi confiscata suma de 2.984.358,3 lei reprezentand contravaloarea a 9.947.861 actiuni detinute la ICA, donate de Voiculescu, iar Corinei Voiculescu, suma de 2.984.358,6 lei, reprezentand contravaloarea a 9.947.862 de actiuni detinute la ICA, ce i-au fost donate tot de taal sau.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti.

Voiculescu a primit pedeapsa maxima prevazuta in noul Cod penal, legea mai favorabila in cazul sau.

Totodata, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin aceasta sentinta, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Dan Voiculescu si-a cunoscut colegii de celula si a aflat meniul de la puscarie. Ce se va intampla in urmatoarele 21 de zile

Dan Voiculescu si-a cunoscut colegii de celula si a aflat meniul de la puscarie. Ce se va intampla in urmatoarele 21 de zile

Beci secret, găsit în casa unui botoşănean. Ce ascundea în el

Beci secret, găsit în casa unui botoşănean. Ce ascundea în el

Termini felul, iar apoi poți mânca și farfuria. Alternativele românilor la reciclare

Mașini transformate în sloiuri de gheață, după ce zăpada topită a fost aruncată pe ele

România, în topul statelor cu minori care fumează. ONG-urile vor interzicerea reclamelor

Asfaltare pe ninsoare, în Timişoara. Primarul a făcut un sondaj online ca să afle dacă e bine

Student prins aruncând ghivecele de pe un pod din Timişoara. Explicaţia tânărului

lemne de foc

Un tânăr a jefuit un întreg sat, promiţând că aduce lemne. Câţi bani a strâns

O prostituată blochează proiectele unei primării. ”Poate la părinți le-a fost rușine”

Tone de gunoaie, adunate pe faleză, la Tulcea și Galați: „Nu e vina noastră, e Doamne-Doamne!”

Legăturile între Cambridge Analytica şi politica românească. Prima reacţie a PSD

Măsuri luate în Bucureşti şi Ilfov, după anunţarea Codului Portocaliu. Ce instituţii se închid

Bărbat din Botoșani, grav rănit după ce i-a căzut un țurțur în cap