ANIMATIE GRAFICA Stirile ProTV. Cum s-ar fi copiat cheile in furtul celor 1.5 mil euro de la BCR

Ultima actualizare: 01-11-2013 06:50

Caz fara precedent la sucursala BCR din Pitesti. In trei zile, opt persoane au reclamat faptul ca le-ar fi disparut in total peste un milion si jumatate de euro din cutiile de valori.

Alti patru clienti au declarat marti ca nu mai au nici un ban in casete, dupa ce luni au fost inregistrate patru plangeri similare la politie. Desi pare incredibil, unuia dintre pagubiti i-a fost furata cu totul cutia de valori. Politistii au pana acum doi suspecti.

Marti la pranz alte patru persoane au fost in pragul lesinului cand, alertate de stirile din ultimele zile, s-au dus sa-si verifice cutiile de valori. In total au fost reclamat furtul a aproape 500.000 de euro.

Pagubitii spun ca, atunci cand voiau sa umble la cutiile de valori, un angajat al bancii le descuia partial caseta cu o cheie cu o jumatate de rotatie. Apoi, titularul isi introducea propria cheie si termina operatiunea, timp in care angajatul bancii se retragea. Cand renunta la cutie, proprietarul preda cheia care mergea la un alt client. Insa, intre timp, isi putea face mulaj dupa cheie.

casete bancare 2

Acum pagubitii fac tot felul de scenarii incercand sa-si dea seama cum li s-au furat banii si se intreaba daca nu cumva hotii au avut si un complice printre angajatii sucursalei.

"Daca vroiam sa iau mulaj de la prima casuta, o aveam si acuma!", spune Daniel Florea, client pagubit.

"Eu acum pot sa le demonstrez cum se poate fura foarte usor! Eu am avut, inainte, casuta 67, pana s-o iau pe asta, nu puteam sa fac mulaj dupa ea?! Si pe urma veneam si, dom'le, vreau alta casuta!", spune Eugen Florea, client pagubit.

Ancheta politiei are o pista pentru ca primul pagubit a constatat furtul foarte repede. El si-a verificat, vineri, cutia de valori, de doua ori, intr-un interval de trei ore, timp in care banii i-au disparut.

In imaginile camerelor de supraveghere apar 3 clienti care intra in buncarul cutiilor de valori : o femeie, care - spun investigatorii - nu are nicio legatura cu furtul si doi barbati. Acestia sunt, pana acum, principalii suspecti.

casete bancare 3

Potrivit unor surse apropiate anchetei, ei sunt clienti de mai mult timp, iar in ultimele patru luni ar fi intrat zi de zi in banca.

Cei doi ar fi inchiriat, in timp, mai multe casete si, cred politistii, si-ar fi facut dubluri ale cheilor. Vineri, cei doi ar fi stat in sediul bancii 7, respectiv 11 minute. Unul dintre ei este rezident in Spania si ar avea acte false.

Tot surse din randul anchetatorilor spun ca barbatii ar fi avut inchiriate cutii de valori si la banca din Ploiesti de unde, in vara, au fost furati aproape 1 milion de euro de la doi oameni de afaceri.

"In acest moment colaboram cu politia si le-am pus la dispozitie toate probele si inregistrarile video insa din indiciile noastre si din semnele momentane nu exista nici o implicare a unui angajat al bancii. Clientii nu sunt insotiti de consilierii bancii in momentul in care acceseaza casetele de valori. In nici un moment un angajat al bancii nu vede, nu observa, nu are idee de ceea ce se afla in cutia de valori.", explica Ionut Stanimir, purtator de cuvant BCR.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO