ANIMAŢIE GRAFICĂ: Filmul accidentului de avion în care au murit 2 oameni de afaceri


Ultimul update: Joi 16 Mai 2019 21:06
Data publicarii: Joi 16 Mai 2019 18:59
Categorie: Stiri actuale

Au apărut primele informaţii despre tragedia aviatică din judeţul Buzău, în care şi-au pierdut vieţile doi oameni de afaceri. Avionul care s-a prăbuşit nu era certificat pentru zbor în condiţii de vreme severă potrivit specialiştilor.

În acelaşi timp, pilotul ar fi ignorat avertismentele angajaţilor aerodromului Ghimbav, care l-au anunţat că pe parcurs va întâlni ceaţă, vânt puternic şi ploi. De anchetă se ocupă, un procuror de la Curtea de Apel Ploieşti. Acesta aşteaptă raportul centrului de investigaţii şi analiza pentru siguranţa aviaţiei, după ce epava avionului, va fi expertizata.

Mihai Covaciu avea licenţa de pilot pentru aeronave ultrauşoare de un an. Avionul pe care îl pilota era un Tecnam P2008JC - cumpărat din Olanda cu peste o sută de mii de euro. Omul de afaceri obişnuia să zboare frecvent la Cluj dar şi la Râşnov, în judeţul Braşov, unde investise în mai multe ansambluri rezidenţiale.

Filmul accidentului de avion

 

Miercuri, Covaciu voia să ajungă în Constanţa - unde, se pare, intenţiona să cumpere două apartamente.

La ora 14 şi 31 de minute a decolat de pe aerodromul din Ghimbav - însoţit de Liviu Bucăţică, un partener de afaceri din Constanţa. 56 de minute mai târziu aparatul de zbor a dispărut de pe radar. Ultima dată a fost înregistrat cu viteza de 140 de kilometri pe oră, la 2000 de metri altitudine .Plouă iar vântul sufla cu rafale de până la 44 de kilometri pe oră.

Unii specialişti în aviaţie susţin că avionul pilotat de Mihai Covaciu nu era certificat pentru zboruri în astfel de condiţii - deasupra munţilor.

Constantin Rusea, specialist în aviaţie: "Este un avion ultrauşor echipat cu motor rotax de 100 de cai, cu aripa sus Cum poţi să treci munţii? Cum aţi arunca un fulg în timpul unei furtuni, îl ia pur şi simplu."

Cu alte cuvinte, pilotul nu are voie să piloteze acest avion prin nori sau în condiţii meteo nefavorabile, fie că vorbim despre o ploaie puternică sau un vânt puternic.

 

Pilotul avionului ar fi ignorate avertizările de vreme rea

 

Surse din rândul angajaţilor de la aerodromul Ghimbav susţin că pilotul fusese anunţat că vremea se va înrăutăţi. El însă a ignorat avertismentul - dar a plătit cu viaţa. În apropierea oraşului Nehoiu - din judeţul Buzău - într-o zonă muntoasă acoperită de pădure - aeronava s-a făcut ţăndări la impactul cu solul. Când au ajuns echipajele de salvare Mihai Covaciu şi partenerul lui de afaceri Liviu Bucăţică erau deja morţi.

Procurorii spun că bucăţi din avion au fost identificate pe o rază de aproximativ 2.500 de mp. Nu se ştie deocamdată de ce s-a produs această tragedie însă se urmăresc trei piste principale: factorul uman fie a greşit pilotul cu ceva, factorul tehnic sau meteo. Chiar dacă acest avion nu este echipat cu o cutie neagră, în spatele acestor ecrane există aparate GPS care au înregistrat zborul'.

 

Cine erau cei doi oameni de afaceri morţi în accidentul de avion

 

Constantin Covaciu avea doi copii minori. Bărbatul avea afaceri în imobiliare în Cluj şi în Braşov. În Râşnov - de pildă - construise 12 blocuri şi intenţiona să ridice altele. Celălalt om de afaceri - Liviu Bucăţică - avea investii în turism şi imobiliare.

Pe o reţea socială, sora lui a postat un mesaj emoţionat - altaturi de o fotografie a bărbatului făcută cu câteva ore înainte de tragedie.

"Vorbise cu fratele ei pe la unu şi ceva i-a spus că va veni la Constanţa cu un prieten cu un avion. Zice... uite să îl rog pe Adrian să vină să mă ia de la Tuzla. Suntem cu toţii şocaţi."

Liviu Bucăţică era tatăl a două fete. Înainte de accident, fusese la casa lui de vacanţă din Râşnov - unde intenţiona să deschidă şi o afacere în turism.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO