ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a electrocutat Alexandru în Herăstrău. ”Un câmp al morții”


Ultimul update: Marti 18 Iunie 2019 19:16
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2019 19:10
Categorie: Stiri actuale

Alexandru Rebeja, adolescentul de 16 ani, curentat de un arc electric pe podul CFR din Parcul Herăstrău, a supravieţuit primei nopţi petrecute în spitalul militar din Belgia.

Cu toate acestea, medicii nu îl pot opera deocamdată pentru că a suferit un şoc extrem. Arsurile profunde îi acoperă mai bine de jumătate din corp. În astfel de cazuri, curentul pătrunde până la oase şi afectează grav ţesuturile. Fratele său îi este alături zi şi noapte, iar acum încearcă să strângă bani pentru tratamente. 

Puteți dona pentru Alexandru în contul:

Ștefan Rebeja
IBAN: RO11INGB0000999904084801


Alexandru Rebeja luptă acum pentru viaţa lui într-un salon steril al spitalului militar. Mai bine de jumătate de trup i s-a transformat într-o rană iar aparatele la care este conectat îl ajuta să supravieţuiască. Fratele mai mare, Ştefan, îi este alături şi încearcă să îi dea din puterea lui.

Ștefan Rebeja: ”Foarte îmbucurător lucru şi medicii au menţionat de câteva ori că a fost transportat foarte bine pe avion şi a ajuns în siguranţă. Alexandru a trecut cu bine peste noaptea aceasta, momentan este inoperabil pentru că se află în primele 24 de ore, 48 de ore după accident şi corpul e încă în şoc. Îmbucurător e gradul de arsură, suprafaţa de arsură e mai mică decât cea anunţată în România.''

Printre medicii care încearcă să îi salveze viaţa adolescentului este şi un român.

Grav este, spun medicii, că arsurile au afectat ţesutul în profunzime. Electroşocul produce cel mai grav tip de arsură. Curentul ajunge până la oase, iar rănile se extind din interior spre exterior. Alexandru este în comă indusă pentru că altfel nu ar suporta durerile.

Ștefan: ”Medicii mi-au spus că nu se pot pronunța, o să-i facă toate analizele şi investigaţiile mult mai amănunţite şi vor veni cu un verdict mai clar.''

Alexandru a ajuns în pragul morţii după ce a încercat să îşi facă o fotografie. Nu şi-a dat seama de pericol, chiar dacă în zonă există un semn de avertizare.

Copiilor li se spune să se ferească de pericole vizibile: nu pune mâna pe cuţit, nu atinge priza, nu te apropia de foc. Dar sunt şi locuri în care pericolul există chiar dacă nu se vede. De pildă, în apropierea firelor electrice. Practic arcadă podului CFR din parcul Herăstrău este un câmp al morţii şi în condiţiile în care nu sunt atinse firele de înaltă tensiune. Întreaga zonă din preajma cablurilor reprezintă un câmp electric extrem de periculos.
 

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a electrocutat Alexandru
 

Imaginaţi-vă că pe linia de contact tensiunea este de 27.000 V. Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos chiar şi la distanţă.

Un om care se apropie de cablu devine instant un fel de paratrăsnet. Se formează un arc electric ce străpunge aerul şi loveşte corpul. Unii însă nu conştientizează cât de mare e pericolul pentru că firele de înaltă tensiune par departe. Dar această greşeală îi poate costa viaţa.

Astfel de arsuri lasă sechele, spun medicii, iar spitalizarea este îndelungată. Costurile pentru o singură lună în camera de reanimare sunt de 100.000 de euro. În plus, suma nu va fi acoperită integral de statul român, întrucât gestul lui Alexandru este intepretat drept voluntar, chiar dacă băiatul nu şi-a dorit să moară.

Familia băiatului nu poate să achite cheltuielile. În ajutorul lui Alexandru au sărit mai mulţi colegi de la liceul Dinu Lipatti şi dansatori de la teatrul Stela Popescu, dar şi oameni care nu-l cunosc, impresionaţi de drama lui şi de lupta fratelui său. Ştefan a iniţiat campania de donare denumită „Împreună pentru Alexandru".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Povestea lui Alexandru, tânărul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău din Capitală
Povestea lui Alexandru, tânărul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău din Capitală
FULLSCREEN
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a electrocutat Alexandru în Herăstrău. ”Un câmp al morții”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Accident Arad
Copil de 9 ani decapitat în Arad. Cum s-a produs accidentul teribil. FOTO
Surprize pentru fanii Terminator. Ce actor a acceptat să-și reia rolul în "Dark Fate"
Descoperirea poliției într-o mașină cu număr de Spania, oprită în Tg. Mureș
Horoscop 21 iulie 2019, prezentat de Neti Sandu. Balanțele sărbătoresc un succes personal
Accident violent, cu 4 răniți, pe o stradă din Capitală. Manevra făcută de un șofer
Minore abuzate sexual într-un parc din Vaslui. Fetele locuiau cu un asistent social
Simon Yam
Actor celebru, înjunghiat pe scenă în timpul unui eveniment. VIDEO
Filmul morții suspectului de pedofilie. Victima a mers cu tatăl ei să-l reclame jandarmilor
VIDEO. Halep și-a prezentat trofeul Wimbledon la Constanța: ”Nimic nu este imposibil”
Mesajul lui Iohannis de Ziua Aviaţiei Române, sărbătorită de Sfântul Ilie
Bărbatul suspectat de pedofilie și imobilizat cu greu de jandarmi în Vatra Dornei a murit
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Spectacol în Piaţa Aviatorilor din Capitală