Tânărul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău, în stare gravă. Mărturia fratelui


Ultimul update: Marti 18 Iunie 2019 17:53
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2019 16:34
Categorie: Stiri actuale

Alexandru, adolescentul care s-a electrocutat pe podul CFR Herăstrău din Capitală, internat acum într-un Spital Militar din Belgia, este în stare extrem de gravă. Are răni cumplite pe 50% din corp.

Medicii din Belgia spun că băiatul încă nu poate fi operat. Vestea încurajatoare este că transportul a fost făcut în condiţii bune, şi nu există o suprainfectare a rănilor. Pe de altă parte, prietenul care i-a sărit în ajutor este îngrijit în spitalul de Arşi din Capitală.

Puteți dona pentru Alexandru în contul:

Stefan Rebeja
IBAN: RO11INGB0000999904084801

Fratele lui Alexandru, Ştefan, l-a însoţit în Belgia şi îi este alături la spital. “Peste noapte a decurs bine, a avut tensiunea normală, în avion a decurs bine, medicii ăştia au fost foarte buni'', spune Ştefan.

Alexandru învaţa la liceul Dinu Lipatti şi este pasionat de dans sportiv şi actorie. Avea spectacole, alături de fratele său la teatrul Stela Popescu din capitală. Pentru el, Ştefan a participat la emisiunea ''Dansez pentru tine''. Voia să-i asigure un viitor mai bun.

Nimeni din familie nu îşi explică de ce tânărul a căzut pradă tentaţiei de a-şi face un selfie la înălţime. În urmă cu câţiva ani podul pe care este calea ferată era folosit drept scurtătură pentru cei care voiau să traverseze lacul din parcul Herăstrău, Între timp s-a construit o pasarelă şi practic nu mai exista niciun motiv pentru a urca pe acel pod''

Adolescentul s-a urcat pe arcadă. Tensiunea pe linia de contact este însă de 27.000 V şi chiar dacă nu a atins firele, s-a creat un câmp electric. Corpul tânărului a devenit un paratrăznet şi aşa s-a format un arc electric.

Alexandru este cel de-al 7 lea mare ars transferat în acest an în străinătate. Iar acest lucru păstrează deschisă discuţia despre faptul că România nu poate îngriji aşa cum se cuvine astfel de răniţi. La noi sunt doar 13 pături pentru marii arşi: 11 în capitala la Spitalul Floreasca şi Spitalul de Arşi şi 2 în Braşov. Îngrijirea unui astfel de bolnav presupune şi câteva luni de spitalizare, aşa că cele 13 locuri sunt mai tot timpul ocupate.

Deşi sunt promise de 4 ani, secţiile din Timişoara şi Iaşi nu sunt funcţionale. Ministrul sănătăţii spune că acestea vor fi date în folosinţă în această toamnă, după ce va ajunge şi a doua transa de echipamente.

Sorina Pintea: "Martie 2015 - acesta a fost momentul în care proiectele puteau să demareze. În 2018 s-au semnat contractele pentru furnizarea a 6 tipuri de echipamente. Pe3 aprilie 1019 s-au semnat încă 6 contracte pentru echipamente cu livrare în iulie-august.

Şi tot de 4 ani se vorbeşte despre alte 4 centre noi pentru marii arşi: 2 în Bucureşti, la spitalul Grigore Alexandrescu şi Spitalul Bagdasar şi alte 2 în Târgu Mureş şi Timişoara. Abia anul acesta au fost semnate contractele pentru studiile de fezabilitate şi proiectare, iar lucrările ar putea începe anul viitor.

VIDEO PROTVPLUS.RO