Ancheta la Spitalul Tg. Jiu, dupa decesul unei paciente. Rudele sustin ca timp de doua zile nu a fost consultata de medici

04-03-2015 16:55


O ancheta interna a fost declansata la Spitalul Judetean din Targu Jiu, dupa ce o tanara de 28 de ani a murit acolo marti dimineata.

Rudele acuza ca, in weekend, in sectia de Boli Infectioase nu era niciun medic de garda, iar starea de sanatate a femeii se agravase. Parintii ei cer sa se faca dreptate si urmeaza sa depuna o plangere la colegiul medicilor.

Politistii s-au autosesizat si au deschis o ancheta pentru moarte suspecta. Reprezentantii spitalului neaga toate acuzatiile.

Pacienta a ajuns la spital saptamana trecuta, in noaptea de miercuri spre joi, iar medicii au diagnosticat-o cu pneumonie. Tanara era supravegheata in permanenta de cei din familie, pentru ca suferea de o forma de handicap psihic.

Starea ei de sanatate s-a agravat in cursul zilei de sambata, iar rudele sustin ca, timp de doua zile, in sectia de boli infectioase nu a fost niciun doctor. Parintii tinerei sustin ca, dupa mai multe insistente, o asistenta a venit sa o vada pe fiica lor. In cele din urma, pacienta a fost transferata la Terapie Intensiva, insa marti dimineata medicii au declarat decesul.

Doborate de durere, rudele tinerei spun ca, la sfarsit de saptamana, in sectie nu era niciun medic de garda. O asistenta a trecut sa o vada pe Monica si i-a asigurat ca lucrurile sunt sub control.

Victoria Giubegan, mama tinerei: "Sambata si duminica n-a fost medic de garda... Unde e posibil asa ceva?... M-am rugat de ei sambata si duminica 'aduceti d-le un medic, ca moare fata'. Venea asistenta, ii facea un algocalmin si zicea ca 'n-are, draga, nimic', ca nu moare."

Dumitru Giubegan, fratele pacientei moarte: "Am cerut s-o luam de acolo, a zis ca nu e niciun fel de problema, ca se va face bine, in final… Au observat ca nu mai au ce face, au trimis-o la reanimare si aici s-a stins."

Reprezentantii spitalului neaga toate aceste lucruri si spun ca in sectia de Boli Infectioase era permanent un medic de garda.

Dr. Catalin Radulescu - Spitalul Judetean de Urgenta Tg Jiu:
- familia sustine ca nu a existat medic de garda si, mai mult, ar fi cerut transferul care nu s a aprobat
- din datele pe care le am de la medicii care au tratat-o, pentru ca au fost medici de pe doua sectii, acest lucru nu mi s -a confirmat nu au solicitat nici un fel de transfer in alte sectii si nici nu li s a refuzat acest transfer"

Rudele tinerei sunt hotarate sa faca o plangere atat la Politie, cat si la Colegiul Medicilor.

Robert Vatuiu, ruda pacientei: "Nu stiu pe cine sa dau vina, dar reclamatie o sa facem si o sa plecam pe firul povestii de la inceput. Suntem curiosi sa vedem cauza, sa aflam ce s-a intamplat."

Trupul neinsufletit a fost ridicat miercuri de la serviciul de Medicina Legala, iar familia se pregateste de inmormantare. Politistii s-au autosesizat in acest caz si au deschis o ancheta pentru moarte suspecta.

Tags: decese, spital, ancheta,

VIDEO PROTVPLUS.RO