Ancheta la Spitalul Socola din Iasi, dupa ce un pacient ar fi fost violat de alti doi bolnavi. Ce risca medicii de garda

Dată publicare: 04-01-2017 15:59
Dată actualizare: 07-01-2017 07:11


pacient Socola

O ancheta interna se afla in desfasurare la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, dupa ce rudele unui pacient de 25 de ani, internat, au anuntat ca acesta ar fi fost violat de alti doi pacienti, in noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Gabriel Oprisanu, directorul Institutului de Psihiatrie Socola, a declarat, miercuri, ca a demarat o ancheta pentru a stabili cine nu si-a indeplinit atributiile de serviciu lasand bolnavii nesupravegheati.

"Medicul de garda a raportat acest incident neplacut pe 2 ianuarie. Apartinatorii victimei au fost cei care au anuntat si au facut sesizare la Politie. In acest moment, asteptam rezultatele de la Institutul de Medicina Legala Iasi pentru a vedea daca violul se confirma. Regretam cele intamplate, am demarat o ancheta, iar daca se confirma faptele Comisia de Disciplina va aplica sanctiunile corespunzatoare, implicit desfacerea contractului de munca al celor care nu au supravegheat pacientii si s-a putut ajunge la un astfel de eveniment neplacut", a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola Iasi.

Acest caz a fost raportat atat la Directia de Sanatate Publica Iasi, cat si la Ministerul Sanatatii. Familia victimei a depus sesizare la Politie, o ancheta fiind demarata de reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie.

Sursa: Agerpres

Tags: viol, socola, ancheta,


VIDEO PROTVPLUS.RO