Ancheta la Jean Monnet. Cazul profesorului acuzat de viol, verificat de Ministerul Educatiei

Ultima actualizare: 22-10-2012 16:51

Corpul de control al ministrului Educatiei a inceput o ancheta la Liceul "Jean Monnet", dupa ce o eleva l-a acuzat pe profesor ca a violat-o.

Anchetatorii vor sa descopere daca acesta a fost un caz izolat sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament.

Consilierul ministrului Educatiei, Tudorel Urian, a declarat pentru Mediafax ca echipa Ministerului Educatiei va face timp de doua zile un control la Liceul "Jean Monnet".

Scuza "a venit goala peste mine" n-a tinut in fata judecatorilor. Profesorul de la J. Monnet, arestat

"Actiunea vizeaza intreaga activitate a unitatii de invatamant, pornind de la cazul elevei care a acuzat profesorul de sport ca a violat-o. Corpul de control vrea sa vada daca acesta este un caz accidental sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament", a spus Tudorel Urian.

Comisia de ancheta din cadrul Liceului "Jean Monnet" din Capitala care a analizat faptele petrecute in excursia organizata in 28-30 octombrie la Predeal, in urma careia o eleva a depus plangere impotriva profesorului de sport, acuzandu-l ca a violat-o, a luat act de demisia profesorului de sport.

Cum il vad elevele de la Jean Monnet pe profesorul acuzat de viol. Mesaje de pe Facebook

Totodata, Comisia a hotarat retragerea dreptului de a organiza excursii cu elevii profesoarei de religie, aceasta fiind atentionata cu "nota observatorie".

"In plus, elevii care au savarsit abateri in excursia de la Predeal vor fi sanctionati conform reglementarilor legale in vigoare si a fost sistata organizarea oricarei excursii la nivelul claselor V-XII din cadrul liceului", potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Va reamintim, o eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, in 3 noiembrie, la Sectia 1 Politie insotita de parinti si a depus plangere impotriva profesorului de sport Dan-Octavian Visan, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Dan-Octavian Visan a fost retinut de procurori, insa Judecatoria Sectorului 1 a dispus cercetarea lui in libertate. Procurorii au contestat decizia, iar Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, arestarea lui preventiva pentru 29 de zile.

Tatal elevei de la "Jean Monnet" care acuza ca a fost violata de profesorul de sport se declara nemultumit de incadrarea juridica gasita de procurori pentru presupusa fapta a dascalului, aceea de acte sexuale cu un minor, si afirma ca va lupta pentru ca acuzatia sa fie cea de viol.

"El a premeditat tot! I-a spus in drum spre Predeal ca s-a indragostit de ea in ziua in care a vazut-o la scoala fara uniforma! Fiica mea l-a vazut pentru prima data in tren. El si mie mi-a spus ca s-a indragostit de ea. Cum e posibil sa te indragostesti de la Bucuresti pana la Predeal?", s-a intrebat profesorul, citat de ProTV, adaugand ca fiica sa nu l-a intalnit pe profesorul de sport inainte de a se urca in trenul de Predeal, pentru ca acesta "nu prea venea la ore".

Tatal fetei a explicat si de ce aceasta a depus plangerea abia dupa patru zile de la intoarcerea de la Predeal. "Dupa ce s-a petrecut nenorocirea, fata a fost in stare de soc, a suferit un atac de panica. Abia a povestit unor colege, iar acestea au convins-o sa imi spuna tot", a spus barbatul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO