Anchetă la Iași, după ce un bebeluş a murit după botez. Reacţia Bisericii

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Luni 18 Septembrie 2017 12:13
Categorie: Şocant

Poliţiştii ieşeni au demarat cercetări în cazul unui copil de două luni căruia i s-a făcut rău în timpul slujbei de botez şi a murit la scurt timp, la spital. Incidentul s-a petrecut la o biserică din localitatea Ciurea.

O familie a venit la biserică pentru a-şi boteza copilul în vârstă de două luni, iar anchetatorii susţin că micuţul a plâns pe tot parcursul slujbei. Mama copilului i-a dat să mănânce, iar ceremonia religioasă a continuat, băiatul fiind scăldat în cristelniţă, potrivit tradiţiei.

Când a fost scos din apă, părinţii copilului au constatat că micuţul nu mai respiră, astfel că au fost începute manevrele de resuscitare.

A fost chemată şi o ambulanţă, copilul fiind dus la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iaşi. Bebeluşul a murit la spital, iar poliţiştii au demarat cercetări în acest caz. "Va fi efectuată necropsia, în urma căreia vor fi stabilite cauzele decesului. Nu se poate spune deocamdată că moartea a survenit prin înec, în momentul în care a fost introdus în cristelniţă. Asta se va stabili în urma necropsiei. Am început cercetări în acest caz", a declarat luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjiac.

Oamenii din localitatea unde s-a întâmplat întreagă tragedie au încremenit când au aflat că bebeluşul s-a stins chiar în timpul slujbei de botez. Ei spun că preotul şi-a dat seama că micuţul nu mai respiră, abia când a vrut să-l împărtăşească.

"Nu ştie nici dânsul ce s-a întâmplat.. mi-a zis că îi pare tare rău, că nu există pedeapsă mai mare că asta pentru un preot. Când a dat să îl împărtăşească şi-a dat seama că copilul e inert.. astea sunt cuvintele lui", spune o femeie din sat.

Prin vocea reprezentanţilor Mitropoliei, preotul a transmis că micuţul a reacţionat normal la începutul slujbei religioase şi că nu îşi explică cum s-a ajuns la un asemenea deznodământ tragic.

Marian Timofte, purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: "În urma discuţiilor purtate cu preotul care a săvârşit taină botezului, am reţinut că la momentul botezului propriu-zis nu s-a întâmplat nimic neobişnuit, copilul a avut reacţii fireşti, a plâns i-au dat o suzeta,s-a liniştit,a plâns din nou. După botez când s-a constatat că copilul nu mai mişcă, preotul şi tatăl au reacţionat cu primele manevre de resuscitare"

Pe lângă rezultatele necropsiei, în acest caz relevante pentru anchetatori vor fi şi filmările părinţilor din timpul botezului.

Dupa ce au comandat 60 de meniuri si au baut pe rupte, nuntasii au plecat fara sa achite consumatia. Cat venise nota de plata
Dupa ce au comandat 60 de meniuri si au baut pe rupte, nuntasii au plecat fara sa achite consumatia. Cat venise nota de plata
VIDEO PROTVPLUS.RO
congelator, frigider
Misterul dispariției unei studente în urmă cu 19 ani. Descoperire șocantă într-un congelator
Un șofer băut și drogat a accidentat mortal un pieton în București și a fugit
S-a întors din Spania, a divorțat de soție și apoi s-a sinucis. Ce făcuse cu puțin timp înainte
Un copil de 10 ani a rămas orfan, după ce tatăl său a fost lovit de mașina unei șoferițe
O mamă a fost filmată de iubit în timp ce își bătea și umilea fiul. Caz șocant în Vaslui
Ce spune proprietarul câinelui care a mușcat un copil de 7 ani: ”Nu l-a cunoscut”
politia
Un bărbat din Neamț l-a înjunghiat pe bunicul iubitei sale după un scandal
Un bărbat din Neamț și-a împușcat fosta soție în zona inimii, apoi a fugit
Un copil de 7 ani și bunica sa, mușcați de câinele familiei la care se aflau în vizită
Un recidivist a comis violuri în serie în Suceava. Fusese închis pentru agresiuni sexuale
Interlopii români din Franţa se jucau pe PS4 în timp ce obligau tinere să se prostitueze
Ultimele cuvinte ale tânărului care a murit la frizerie. "Nu am mai pomenit aşa ceva"