Anchetă la Iași, după ce un bebeluş a murit după botez. Reacţia Bisericii

18-09-2017 12:13


Poliţiştii ieşeni au demarat cercetări în cazul unui copil de două luni căruia i s-a făcut rău în timpul slujbei de botez şi a murit la scurt timp, la spital. Incidentul s-a petrecut la o biserică din localitatea Ciurea.

O familie a venit la biserică pentru a-şi boteza copilul în vârstă de două luni, iar anchetatorii susţin că micuţul a plâns pe tot parcursul slujbei. Mama copilului i-a dat să mănânce, iar ceremonia religioasă a continuat, băiatul fiind scăldat în cristelniţă, potrivit tradiţiei.

Când a fost scos din apă, părinţii copilului au constatat că micuţul nu mai respiră, astfel că au fost începute manevrele de resuscitare.

A fost chemată şi o ambulanţă, copilul fiind dus la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iaşi. Bebeluşul a murit la spital, iar poliţiştii au demarat cercetări în acest caz. "Va fi efectuată necropsia, în urma căreia vor fi stabilite cauzele decesului. Nu se poate spune deocamdată că moartea a survenit prin înec, în momentul în care a fost introdus în cristelniţă. Asta se va stabili în urma necropsiei. Am început cercetări în acest caz", a declarat luni, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjiac.

Oamenii din localitatea unde s-a întâmplat întreagă tragedie au încremenit când au aflat că bebeluşul s-a stins chiar în timpul slujbei de botez. Ei spun că preotul şi-a dat seama că micuţul nu mai respiră, abia când a vrut să-l împărtăşească.

"Nu ştie nici dânsul ce s-a întâmplat.. mi-a zis că îi pare tare rău, că nu există pedeapsă mai mare că asta pentru un preot. Când a dat să îl împărtăşească şi-a dat seama că copilul e inert.. astea sunt cuvintele lui", spune o femeie din sat.

Prin vocea reprezentanţilor Mitropoliei, preotul a transmis că micuţul a reacţionat normal la începutul slujbei religioase şi că nu îşi explică cum s-a ajuns la un asemenea deznodământ tragic.

Marian Timofte, purtător de cuvânt Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: "În urma discuţiilor purtate cu preotul care a săvârşit taină botezului, am reţinut că la momentul botezului propriu-zis nu s-a întâmplat nimic neobişnuit, copilul a avut reacţii fireşti, a plâns i-au dat o suzeta,s-a liniştit,a plâns din nou. După botez când s-a constatat că copilul nu mai mişcă, preotul şi tatăl au reacţionat cu primele manevre de resuscitare"

Pe lângă rezultatele necropsiei, în acest caz relevante pentru anchetatori vor fi şi filmările părinţilor din timpul botezului.


VIDEO PROTVPLUS.RO