Anchetă în desfășurare în cazul incendiului din zona Periş. Poliția a deschis dosar penal

Incendiu
Robert Neagu

CJ Ilfov a cerut Gărzii de Mediu informaţii în cazul incendiului din zona Periş, pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie, ce măsuri ia ca să nu se mai întâmple şi ce sancţiuni a dat.

"Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, este în legatură cu autorităţile competente. Vicepreşedintele CJ, Rizia Tudorache, este în teren şi azi pentru a vedea exact ce se întâmplă şi pentru a ajuta pompierii şi Poliţia. În momentul de faţă, terenul de 120.000 mp fumegă în continuare pe o suprafaţă de 5.000 mp, iar pompierii intervin cu 16 autospeciale. Ei estimează că vor putea lichida incendiul până în jurul orei 16,00. (...) Consiliul Judeţean Ilfov a făcut adresă către Garda de Mediu, pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie, ce măsuri ia ca să nu se mai întâmple şi ce sancţiuni a dat. Importantă, de asemenea, este ancheta poliţiei, care trebuie să elucideze cine e de vină pentru poluarea care a afectat atâţia oameni", potrivit unui comunicat al CJ Ilfov, informează Agerpres.

Un incendiu de vegetaţie a debutat, în noaptea de marţi spre miercuri, pe o suprafaţă de 3 hectare în zona Periş (judeţul Ilfov), focul ajungând în bazinele de acumulare ale unei fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

Ministerul Mediului: Nu au fost depistate creşteri ale poluanţilor

 

Ministerul Mediului a monitorizat, miercuri, cu laboratorul mobil, concentraţiile din aer în localităţile din proximitatea incendiului produs la fosta fermă de porci din Periş, judeţul Ilfov, iar măsurătorile nu au depistat creşteri ale poluanţilor care pot pune în pericol sănătatea populaţiei.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii de miercuri, şi în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului.

Conform simulărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum, se apreciază că în cursul nopţii trecute şi pe parcursul zilei de joi, circulaţia aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) şi se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est, ceea ce înseamnă că evoluţia norului de de fum va fi de relativă staţionare în zona de nord a Capitalei.

Poliția a deschis dosar penal 

 

Poliţiştii ilfoveni s-au sesizat din oficiu în cazul incendiului din apropiere de Periş şi au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru distrugere din culpă, infracţiuni privind protecţia mediului, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Urmărirea penală este supravegheată de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

 

Citește și...
VIDEO din dronă. Poluare uriașă în București, locuitorii reclamă un miros puternic
VIDEO din dronă. Poluare uriașă în București, locuitorii reclamă un miros puternic

Locuitorii din zona de nord a Capitalei reclamă că aerul este irespirabil. Probleme cu calitatea aerului sunt şi în sectorul 6. În ambele zone se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars.

Recomandări
Un medic de la maternitatea Polizu este acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară. Se fac anchete
Un medic de la maternitatea Polizu este acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară. Se fac anchete

Un grav caz de malpraxis este anchetat de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti: o femeie acuză un medic ginecolog de la maternitatea Polizu din Capitală că i-ar fi lăsat bebeluşul, o fetiţă născută prematur la şase luni, să moară.

Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului
Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului

Câştigătorii Premiului Nobel pentru Pace 2022 au fost anunțați vineri la Oslo, Norvegia. În total, 343 de nominalizaţi – 251 de persoane şi 92 de organizaţii – au concurat pentru premiu în acest an, potrivit Institutului Nobel.

Cine este Guido Reil, europarlamentarul german care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic al UE”
Cine este Guido Reil, europarlamentarul german care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic al UE”

Guido Reil a făcut declarații controversate în Parlamentul European, comparând România cu “Vestul Sălbatic“, stârnind indignarea europarlamentarilor români prezenți.