Schema prin care padurile Romaniei sunt retrocedate ilegal si RASE. Alex Dima: "Au atentat la dreptul nostru la aer curat"

×
Codul embed a fost copiat

Sute de mii de hectare de padure au fost retrocedate ilegal in ultimii ani in Romania si pana acum nimeni nu a fost pedepsit.

Totul s-a intamplat cu acordul si cu directa participare a unor politicieni, judecatori si sefi de directii silvice. Din pacate, tocmai cei care ar fi trebuit sa pazeasca padurea au format adevarate retele de crima organizata. Alex Dima ne-a vorbit in repetate randuri despre aceste jafuri la "Romania, te iubesc".

Arborele genealogic si documentele detinute de anchetatori arata ca Gheorghe Paltin Sturza nu este indreptatit sa primeasca mostenirea de mii de hectare. Padurea de pe Valea Trotusului i-a apartinut lui Dimitrie Sturza.

Gheorghe Paltin Sturza este ruda abia de gradul 5 si conform legii nu are drept la mostenire. Mai multe instante au respins solicitarile lui Paltin Sturza, dar in 2012 gaseste intelegere la judecatorii Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel, care ii dau nu 23.000 de hectare, cat a cerut initial, ci 43.227 de hectare de padure.

Aceiasi judecatori, tot in 2012 au retrocedat mai bine de 5.000 de hectare in Covasna in conditii dubioase lui Gheorghe Cetaras, un om de afaceri. Am aratat cazul la "Romania, te iubesc". Cei doi judecatori s-au ascuns atunci.

Citește și
Marea defrisare - 23
Proiectul "Romania, te iubesc" prin care defrisarile ilegale sunt amenintari la siguranta nationala, adoptat tacit
VIDEO. Momentul în care Diana Șoșoacă e dată afară din plenul PE. „Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români

Citeste si: Romania, marea defrisare ilegala, partea 1. "Smecherii" care lasa muntii fara paduri si statul fara bani nu au adversar in sala de judecata

Citeste si: Marea defrisare, partea 2. Metodele prin care Regia Nationala a Padurilor isi protejeaza angajatii corupti. Lemnul taiat ilegal este "albit" in acte

Citeste si: Cum functioneaza mafia lemnului. Silvicultorii si politicienii distrug impreuna padurile Romaniei

Si uite asa, pe legile din Romania, Cetaras Gheorghe primeste la Tribunalul Covasna 5.666 hectare de padure. Justitia la noi nu e doar oarba, ci are si alte probleme.

Imediat dupa ce a fost primita padurea din Covasna, a fost vanduta pe 25 de milioane de euro. Aceasta ar fi fost si soarta celei de la Valea Trotusului daca ar fi fost retrocedata. Este schema clasica prin care au disparut multe paduri de la noi.

Reporter: Cat v-a iesit dumneavoastra?

Gheorghe Ceteras: In jur de 40 de milioane de euro a fost tranzactia.

Reporter: De ce ati dat-o asa de repede?

Gheorghe Ceteras: Din motivul ca legislatia din Romania si, vazand reportajul de la "Romania te iubesc" cu 2 ani inainte, la jaful ce se face din padurile din Romania, nefiind in domeniu m-am hotarat sa vand. Sa nu fiu implicat in jafurile din padurile din Romania.

Reporter: Regretati vreo secunda ca ati dat-o?

Gheorghe Ceteras: Nu. Pana nu se gata taierile din Romania si nu se va stabili, nu am regret.

Mai bine de 500 de mii de hectare de padure sunt retrocedate ilegal in toata tara, iar alte 5 sute de mii de hectare au fost rase de pe fata pamantului, ilegal. Sunt inventati mostenitori, sunt cumparate drepturi litigioase, sunt folosite documente false si cu ajutorul judecatorilor padurea este retrocedata si pusa la pamant.

"In Romania s-au retrocedat ilegal 500.000 de hectare de padure si alte 500.000 au fost rase de pe suprafata Pamantului. Sper ca oamenii care atenteaza la dreptul nostru la aer curat vor fi trasi la raspundere. Se intampla asta pentru ca sefii de la Romsilva sunt numiti politic si raspund in fata politicienilor", a spus Alex Dima la Stirile ProTV.

Articol recomandat de sport.ro
Naționala Ungariei, cădere liberă în clasamentul FIFA după Euro 2024
Naționala Ungariei, cădere liberă în clasamentul FIFA după Euro 2024
Citește și...
MAFIA lemnului, lovita de DNA cu ajutorul
MAFIA lemnului, lovita de DNA cu ajutorul "Romania, te iubesc". Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal

Anchetatorii vorbesc despre 90 de mii de hectare de padure din judetele Bacau si Suceava pe care pretinsi urmasi ai unor familii ce au detinut candva mari proprietati le-au revendicat.

Proiectul
Proiectul "Romania, te iubesc" prin care defrisarile ilegale sunt amenintari la siguranta nationala, adoptat tacit

Camera Deputatilor a adoptat tacit, marti, propunerea legislativa care prevede ca defrisarile ilegale de padure pe suprafete mai mari de un hectar vor fi considerate amenintari la adresa sigurantei nationale.

Propunerea
Propunerea "Romania, te iubesc" ajunge in Parlament. Taierile masive ilegale de paduri, atentat la siguranta nationala

Atentat la siguranta nationala! Asa ar putea fi incadrata taierea ilegala a peste un hectar de padure.

Recomandări
Analiști, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: ”Imaginea României, afectată!”
Analiști, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European: ”Imaginea României, afectată!”

Moment rușinos provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European. În noua sa calitate, de europarlamentar, a întrerupt ședința pentru alegerea președintelui Comisiei Europene.  

Cel mai intens moment politic al discursului Ursulei von der Leyen din plenul Parlamentului a fost cel legat de Viktor Orban
Cel mai intens moment politic al discursului Ursulei von der Leyen din plenul Parlamentului a fost cel legat de Viktor Orban

A fost un vot cu emoții pentru Ursula von der Leyen, care și-a negociat candidatura cu eurodeputații de câteva luni. Ultimele întâlniri le-a avut chiar înaintea discursului din plen, unde și-a prezentat prioritățile pentru următorul mandat.  

Nu au uitat ce sunt. Românii din Diaspora au pompat în economia României o sumă record în 2023
Nu au uitat ce sunt. Românii din Diaspora au pompat în economia României o sumă record în 2023

Potrivit datelor Băncii Naționale, românii plecați la muncă în străinătate au trimis în țară 6,5 miliarde de euro în 2023, echivalentul a 2 la sută din PIB.