Amenzi usturătoare pentru patronii care nu-și avertizează clienții

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Bulinele roşii care arată gradul de risc seismic au acum concurență din partea afişelor care anunţă oamenii că intră în clădiri nesigure în caz de incendiu.

Tot mai multe astfel de afişe au apărut în ultimele luni în Centrul Vechi al capitalei, unde zeci de cluburi şi restaurante nu au autorizaţie de incendiu. Amendă pentru cei care nu îşi avertizează clienţii că intră într-un spaţiu neautorizat de pompieri este de 5000 de lei.

"Nu aş intra, clar, pentru că nu respectă regulile şi ar trebui să fie închise." Este prima reacţie pe care această tânără a avut-o când a văzut panoul de la intrarea într-un restaurant. Afişul spune clar: această unitate funcţionează fără autorizaţie pentru securitate la incendiu.

"Sunt sigură că nu o să aibă mulţi clienţi, fiindcă e evident că vrem să ne simţit în siguranţă când vrem să consumăm ceva", spune o femeie.

Alţii, din contră, pun normele de siguranţă din localuri pe seama curajului fiecărui client. "Am observat în Bucureşti o mulţime de vitrine în care s-a afişat deja acest advertisment, cred că este o decizie personală , depinde cât suntem curajoşi", este părerea altei cliente.

De la 1 octombrie 2017, responsabilitatea aparţine proprietarilor care sunt obligaţi să aibă autorizaţie de incendiu. Cine nu are este amendat şi trebuie să îşi avertizeze clienţii de risc.

Pancarta este o obligaţie în plus pentru patroni şi în niciun caz nu îi scuteşte pe aceştia de a continua demersurile pentru a crea un spaţiu sigur pentru clienţi. Asta înseamnă ieşiri de urgenţă, hidranţi, materiale corespunzătoare şi tot ce presupune o autorizaţie pentru securitate la incendiu.

Pompierii din capitala îi verifică pe toţi cei care au magazine sau localuri. Până acum, au găsit 35 de clădiri în neregulă şi au dat amenzi în valoare de 350 de mii de lei.

"Dacă observăm probleme grave, închidem localul respectiv", a precizat Adrian Marin, ISU București.

200 de clădiri sunt în acest moment în curs de autorizare în Bucureşti.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO