Tribunalul Bucureşti, ţinta unei ameninţări cu bombă. Sute de oameni au fost evacuați

Ultima actualizare: 05-06-2020 20:02

Tribunalul Bucureşti a fost ţinta unei ameninţări cu bomba! Sute de oameni, printre care judecători, procurori, grefieri, dar şi oameni veniţi să-şi caute dreptatea în instanţă, au fost evacuaţi de urgenţă.

În paralel, pirotehniştii au verificat clădirea, aflată în centrul capitalei. Alertă s-a dovedit a fi falsă, iar cel care a declanşat-o risca să facă închisoare.

La ora 10, când s-a dat alarma, în sălile de judecată erau deja procese în derulare. Un email trimis peste noapte însă anunţa că în cursul zilei în clădire va exploda o bombă.

Imediat după ce s-a descoperit ameninţarea, toată lumea, judecători, grefieri şi justiabili au fost evacuaţi.

Au fost chemaţi specialiştii pirotehnişti din poliţia Româna care trebuie să scotocească fiecare cotlon din clădirea în care funcţionează nu doar tribunalul, ci şi judecătoria sectorului 2.

Forţele de ordine cu organziat un perimetru de siguranţă în zonă şi au oprit circulaţia pe cea mai imlportanta artera din centrul capitalei

După mai bine de trei ore de căutări, pirotehniştii care au verificat şi împrejurimile cu ajutorul unui câine special antrenat pentru astfel de situaţii, au confirmat că nu există niciun pericol. Cele câteva sute de persoane care aşteptau în fatza clădirii au fost lăsate să intre.

Laura Radu, președintele tribunalului: Activitatea a fost serios perturbată, pentru că s-a dispus evacuarea la ora 10 când şedinţele erau deja fixate, dar sper a să se recupereze.

Între timp, poliţia a demarat investigaţii şi cu ajutorul celor de la SRI spera să îl identifice curând pe autorul ameninţării care risca să stea 3 ani după gratii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO