Alina Bica ramane in arest preventiv. ICCJ a respins contestatia depusa de fosta sefa a DIICOT

Ultima actualizare: 14-09-2015 07:08

Fosta sefa a DIICOT ramane in spatele gratiilor, au decis magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat vineri contestatia depusa de fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop fata de decizia instantei de a-i aresta preventiv intr-un nou dosar de coruptie.

Pe 2 septembrie, Alina Bica si Serban Pop au fost arestati preventiv pentru 30 de zile. Cei doi fusesera retinuti cu o zi in urma de procurorii DNA, Bica fiind acuzata de luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu, iar Pop de complicitate la dare de mita.

Potrivit DNA, in cursul anului 2014, Serban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totala de aproximativ 230.000 euro (constand in doua contracte de asistenta juridica incheiate cu firmele acestuia din urma si suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in scopul solutionarii unui dosar penal care il privea pe omul de afaceri, intr-o maniera favorabila acestuia din urma.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror sef al DIICOT, a primit 17.500 de euro prin intermediul consilierului sau, Ionut Mihailescu (martor in cauza), din totalul sumei de 20.000 euro primiti de acesta din urma de la Serban Pop.

DNA sustine ca suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul celor 230.000 euro dati de Horia Simu lui Serban Pop in transe, pe parcursul a 8 luni, in cursul anului 2014.

In schimbul banilor primiti, Alina Bica a determinat inlocuirea procurorului de caz si a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al sau (care, potrivit probelor administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a actionat fara vinovatie), in scopul pronuntarii unei solutii de clasare in cauza in care se desfasurau acte de urmarire penala fata de Horia Simu, lucru care s-a si intamplat ulterior.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO