Alerta la Galati. O grenada care putea sa explodeze in orice clipa, gasita in curtea unei institutii

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

Alerta la Galati dupa ce o grenada activa, de tip defensiv, a fost descoperita in curtea societatii care se ocupa de ingrijirea spatiilor verzi. Un angajat a observat elementul de munitie pe unul dintre drumurile neasfaltate si a sunat la 112.

Muncitorii cred ca grenada a aparut dupa ploile torentiale de saptamana trecuta, care au "spalat" calea de acces. Daca ar fi explodat, spun specialistii, dispozitivul ar fi facut victime, dar si pagube pe o raza de doua sute de metri.

Pe drumul respectiv trec, de obicei, tractoare grele, asa ca grenada ar fi putut sa explodeze la orice soc. Angajatii care au descoperit-o au izolat zona si i-au asteptat pe pirotehnisti.

Pirotehnistii au ridicat grenada si au confirmat ca putea reprezenta un real pericol. Apoi au verificat toata zona, pentru a vedea daca nu exista si alte elemente de munitie.

Nu a fost singurul element de munitie gasit miercuri in judetul Galati. Ambele au fost ridicate si duse la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati. Toate elementele de munitie descoperite in ultimele trei luni urmeaza sa fie detonate controlat, intr-un poligon de la marginea orasului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO