Decizia luata de autoritatile franceze in cazul lui Gregorian Bivolaru. Ce urmeaza sa se intample cu acesta

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

Gregorian Bivolaru poate fi extradat. Magistratii de la Curtea de Apel din Paris au hotarat ca Guru Bivolaru se poate intoarce in Romania pentru a ispasi condamnarea de 6 ani, primita in 2013 pentru ca a intretinut acte sexuale cu minori.

Aceasta decizie, luata de judecatorii francezi, nu este insa definitiva si vine dupa ce autoritatile din Suedia, tara in care traieste Bivolaru, au refuzat sa-l trimita acasa.

Decizia magistratilor francezi vine dupa patru luni de amanari. Si asta pentru ca au existat numeroase nelamuriri cu privire la statutul de azilant pe care il are Bivolaru in Suedia.

"In anumit numar de intrebari au fost puse de catre procurorul general de exemplu daca statutul de refugiat i-a fost acordat domnului Bivolaru in acelasi timp sau dupa ce si-a schimbat identitatea . El era un refugiat inca din 2006 si bineinteles ca autoritatiele suedeze erau la curent cu acuzatiile care ii fusesera aduse si ca acesta este motivul pentru care primise statut de refugiat", declara pe 11 mai 2016 Elodie Jorneau, avocata lui Bivolaru.

Astazi suedezii le-au transmis magistratilor francezi ca liderul spiritual al MISA a intrunit toate conditiile de azilant politic.

Autoritatile din Suedia nu au vrut sa renunte la Gregorian Bivolaru si asta pentru ca, spun ei , faptul ca guru a calatorit in franta cu un pasaport bulgaresc fals nu constitue in suedia o infractiune atat de grava incat sa atraga dupa sine revocarea azilului politic

Insa acest lucru nu a contat- iar judecatorii curtii de apel din paris au hotarat ca Bivolaru se va intoarce in Romania. Decizia poate fi contestata in cinci zile.

Bivolaru a refuzat sa revina in tara la termenele de judecata motivand ca se simte persecutat de serviciile de informatii romane. Ulterior a declarat ca a fost urmarit inclusiv in Suedia. Bivolaru are de ispasit o pedeapsa de 6 ani de inchisoare- el a fost condamnat in 2013 de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO