Al doilea județ în care masca devine obligatorie în aer liber

Dată publicare: 29-07-2020 12:08
Dată actualizare: 29-07-2020 13:59


Masti

Purtarea măştii este obligatorie, de joi, în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri şi oboare în Dâmboviţa, măsura fiind luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în judeţ.

 

 

"În urma exprimării voturilor membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, a fost aprobată hotărârea CJSU (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă - n.r.) nr. 21/29 iulie prin care se extinde obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Aceasta intră în vigoare începând cu data de 30 iulie, ora 6,00. Totodată, hotărârea prevede, pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în astfel de spaţii, obligativitatea purtării atât a măştii de protecţie, cât şi a mănuşilor", au transmis miercuri reprezentanţii Prefecturii Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Încă de marţi, prefectul Aurelian Popa a anunţat că a propus această măsură. În spaţiul public s-a vorbit şi despre posibilitatea închiderii unei pieţe din Târgovişte.

"Măsurile vor fi luate gradual, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, urmând a se analiza în cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa şi alte măsuri, după ce vor fi constatate rezultatele primelor măsuri aplicate", mai informează Prefectura Dâmboviţa.

 

Masca, obligatorie pe stradă în Argeș

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie în locurile unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane să devină obligatorie şi în spaţii deschise, măsura fiind valabilă în tot judeţul.

De asemenea, mijloacele de transport în comun nu au voie să se pună în mişcare dacă nu poartă mască de protecţie toţi călătorii, sălile de jocuri de noroc, cazinourile şi restaurantele de tip fast food au voie să funcţioneze doar până la ora 22 de luni până vineri şi până la ora 23 în week-end, acestea fiind orele până la care este permisă şi desfăşurarea evenimentelor private.

Totodată, prin votul membrilor CJSU Argeş s-a decis interzicerea horelor sau a altor dansuri care ar implica încălcarea măsurii de distanţare între persoane la cel puţin un metru şi jumătate.


 

Sursa: Agerpres

Tags: masca, dambovita,


VIDEO PROTVPLUS.RO