Administratorul unui magazin, lovit de un client, după ce i-a cerut să poarte mască: „Lumea s-a zăpăcit la cap”

Dată publicare: 14-07-2020 16:50
Dată actualizare: 14-07-2020 17:41


Situație revoltătoare în județul Mureș, unde administratorul unui magazin a fost lovit după ce i-ar fi cerut unui client să poarte masca de protecție în interior.

Inițial, proprietarul s-ar fi oferit să îi ofere chiar el o mască pentru a-și continua cumpărăturile, însă clientul s-a înfuriat și a ripostat extrem de dur. Întreaga scenă a fost filmată de câțiva trecători care au sunat apoi la 112. În final, autoritățile l-au amendat pe bărbatul agresiv.

Incidentul s a petrecut în orașul Luduș. Un bărbat de 37 de ani a intrat în magazinul chinezesc, însă fără mască. Proprietarul și angajatele i-au atras atenția, dar bărbatul furios l-a lovit pe proprietar și l-a pus la pământ.

În imaginile filmate de trecători se vede cum administratorul este agresat, apoi făptașul își continuă liniștit drumul.

Administrator magazin: „I-am zis să pună masca, dar a zis deloc. Am zis „pleacă, pleacă” și a dat în mine. Soția l-a alungat cu coșul.”

Ca să își apere bărbatul, soția proprietarului a încercat să-l alunge pe client cu un coș de cumpărături.

Martor: „L-a rugat să își pună masca, nu a vrut să își pună, a refuzat și l-a lovit pe săracul. A căzut pe jos. Era nervos, a zis că lui nu îi dirijează nimeni să își pună masca, era nervos. Totul s-a întâmplat rapid.”

În final, oamenii au sunat la 112.

Emilia Fărcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș: „Polițiștii au stabilit că între un bărbat de 37 de ani din Luduș, administratorul societății comerciale în cauză și soția acestuia, ar fi izbucnit un conflict spontan pe fondul nerespectării măsurilor de protecție individuală de către bărbat, în urma căruia aceștia s-ar fi agresat reciproc.”

Clientul s-a ales cu amendă de 2.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Potrivit legii, în magazine purtarea măștii este obligatorie.

Bărbat: „Dacă asta e legea, trebuie să porți în spații închise, trebuie să te conformezi legii, te protejezi și îi protejezi și pe cei de lângă tine. Acum lumea s-a zăpăcit la cap, nu mai înțelege, nu mai are răbdare. Normal, ar fi trebuit să poarte mască. Odată intrat în magazin trebuie să te conformezi regulilor.”

Totodată, polițiștii din Mureș au deschis dosar penal in rem pentru lovire și alte violențe, dar și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Tags: bataie, masca, magazin,


VIDEO PROTVPLUS.RO