Accident grav în Sibiu. Două persoane au murit în urma coliziunii unui autoturism cu un camion

Ultima actualizare: 19-08-2020 18:03

Oboseala la volan a curmat două vieţi miercuri dimineaţă pe drumul naţional 1 în judeţul Sibiu.

Alţi trei oameni au ajuns la spital cu răni grave după ce şoferul unui autoturism ar fi aţipit, presupun anchetatorii, şi a ajuns pe constrasens unde s-a izbit violent de un camion.

De loc din Alba, bărbatul de la volan făcuse un drum până la Bucureşti să ia 3 persoane de la aeroport. Mai avea doar 80 de kilometri până la destinaţie când a pierdut controlul maşinii.

Accidentul s-a petrecut în apropiere de localitatea Scoreiu, unde şoseaua face o curbă uşoară la dreapta. Bărbatul care conducea autoturismul n-a tras de volan şi aşa a ajuns pe contrasens.

Luciana Lazăr, purtator de cuvânt IPJ Sibiu: ”Cel mai probabil din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri, pe fondul oboselii la volan, a piedut controlul asupra maşinii şi a intrat în coliziune cu un camion care circulA din sens opus. Din păcate în urma acestui accident, a rezultat decesul a două persoane şi rănirea altor 3".

Autoturismul s-a făcut zob şi a fost nevoie de descarcerare pentru a scoate cele patru persoane aflate înăuntru. Din pacate, şoferul şi pasagera din spatele lui nu au supravieţuit.

Alina Voină, purtătoarea de cuvânt ISU Sibiu: "S-a intervenit promt pentru descarcerarea a două persoane, un bărbat găsit decedat şi o femeie în stare de inconştienţă. Femeii i s-au aplicat manevre de resusciatare care din păcate nu au dat rezultat şi a fost declarată decedată".

Ceilalţi doi pasageri din maşina mică au suferit răni grave şi au ajuns la spital. Şoferul camionului a fost şi el rănit, dar viaţa nu-i este pusă în pericol.

Decebal Todăriță purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean Sibiu: "Au fost aduşi 3 pacienţi în urma accidentului rutier. Este vorba despre 2 bărbaţi şi o femeie. Femeia a fost diagnosticată cu contuzii şi o ruptură de splină, se va intra de urgenţă cu ea în sala de operaţii. Un bărbat a fost diagnosticat cu traumatism craniocerebral şi traumatism toracic, cel mai probabil va pleca cu recomandări, iar celălalt bărbat este intunbat, a fost trimis la investigaţii radiologice, la computer tomograf".

Şoferul care a provocat accidentul este din judeţul Alba şi aseară a făcut drumul până la Aeroportul Otopeni de unde i-a preluat pe cei trei pasageri. Anchetatorii bănuiesc că nu s-a odihnit suficient, şi pe fondul oboselii, a pierdut controlul volanului când mai avea doar o oră până la destinaţie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO