Cum s-a produs tragedia de la Leţcani, unde un TIR a lovit un autobuz și un microbuz. Una dintre cele 13 victime este medic

Ultima actualizare: 29-09-2020 19:48

Trei oameni au murit și 10 au fost răniți într-un accident cumplit, produs marți dimineață, pe o ploaie torențială, în judeţul Iași.

UPDATE: Șoferul unui tir cu volanul pe dreapta nu a acordat prioritate, la intrarea pe un drum principal, și a izbit un autobuz care circula regulamentar. Acesta s-a răsturnat peste un microbuz. Printre victimele în stare critică se află și un medic, care se îndrepta spre un spital din Bacău.

 

Tirul a pătruns pe Drumul European 583, în localitatea Lețcani, fără să oprească la indicatorul STOP. A lovit un autobuz în care se aflau opt persoane şi care venea dinspre Iaşi.

Autobuzul a fost proiectat într-un microbuz de pe sensul opus, în care se aflau patru oameni care mergeau la muncă. Martorii au auzit strigătele de ajutor ale răniţilor.

În urma impactului violent, şoferul microbuzului şi un pasager din acelaşi mijloc de transport au murit. Aveau 29 şi 55 de ani. 11 oameni au fost răniţi.

14 echipaje de intervenţie şi 20 de pompieri au ajuns la locul tragediei.

Dintre cele 11 victime, un alt bărbat s-a stins mai târziu la spital, iar o doctoriţă care făcea naveta până la Bacău, unde lucrează la o unitate medicală, este în stare gravă.

Dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU SMURD Iaşi: „E vorba de o femeie de 35 de ani. Doamna a mers în Terapie Intensivă, în stare critică”.

Politiștii încearcă să refacă filmul acestei tragedii şi fac cercetări pentru ucidere din culpă. Cei doi şoferi nu consumaseră alcool.

Anca Vijiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi: „Şoferul unui tir nu ar fi oprit şi nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autobuz, care s-ar fi deplasat regulamentar. Autobuzul ar fi fost proiectat într-un microbuz, care, de asemenea, s-ar fi deplasat regulamentar”.

Şoferul tirului susţine că nu avea viteză, dar a rămas fără frâne în momentul în care a ieşit de pe drumul secundar. Expertiza tehnică va stabili dacă mastodontul de fier, care era plin cu marfă, avea defecţiuni tehnice.

 

- - - 

"În jurul orei 5,53, accident rutier în intersecţia de la Leţcani în care au fost implicate un autobuz, un TIR şi un microbuz. Au fost 13 victime, 4 au fost descarcerate, 6 transportate la spital. Începând cu ora 6,00 a fost activat planul roşu de intervenţie. Au fost trimise două autospeciale transport victime multiple, trei autospeciale de prim-ajutor medical, o autospecială de terapie intensivă cu medic, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu descarcerare", a declarat Georgică Onofreiasa, de la Biroul de Presă al ISU Iaşi.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoieşu, a precizat că, în urma accidentului, şoferul microbuzului a decedat, una din cele şase persoane aflate în autoturism a suferit un stop cardiorespirator şi este transportată la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon, celelalte persoane fiind duse şi ele la spital.

Ulterior, a decedat și una dintre victimele duse la spital. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!