A stat in inchisoare pentru crima si dupa 14 luni s-a dovedit ca e nevinovat. Suma pe care o cere despagubire acum barbatul

Dată publicare: 06-05-2016 17:52
Dată actualizare: 09-05-2016 07:10


crima Bihor

Un barbat din Bihor cere statului roman daune de 5 milioane de euro, pentru ca a facut inchisoare pentru o crima pe care - s-a dovedit ulterior - nu a comis-o.

Dupa 14 luni de inchisoare si mai multi ani de procese, in martie, anul trecut, barbatul a fost achitat printr-o sentinta a Curtii de Apel Oradea. Insa cererea de despagubiri i-a fost respinsa in prima instanta.

Crima pentru care barbatul a fost inchis a avut loc in februarie, 2009. Atunci, un taximetrist de 41 de ani a fost gasit impuscat, intr-o gura de canal de la marginea orasului. Masina taximetristului a fost gasita mai tarziu, in acea zi, intr-un cartier al orasului, la mai putin de doi kilometri de locul unde a fost descoperit cadavrul.

Dupa o zi, anchetatorii au anuntat ca au un suspect: un tanar, atunci in varsta de 23 de ani, care a fost acuzat de omor deosebit de grav si talharie. A stat in inchisoare 14 luni, apoi a trecut prin 5 ani de procese. In 2015 a fost achitat, iar acum barbatul cere statului despagubiri: 5 milioane de euro daune morale si daune materiale de peste 50.000 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata. T

ribunalul Bihor a respins actiunea, iar procesul se va muta la Curtea de Apel Oradea.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO