A murit balerinul Ovidiu Danci, care în 2011 a participat la „Dansez pentru tine”

Ultima actualizare: 15-06-2020 11:26

Balerinul Ovidiu Danci, care în 2011 a participat la „Dansez pentru tine”, a murit duminică, la numai 39 de ani. Dansatorul fusese diagnosticat recent cu două afecțiuni grave, printre care și o formă agresivă de leucemie, potrivit Bistrițeanul.

Ovidiu Danci a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița joia trecută, fiind la terapie intensivă de vineri. Starea sa de sănătate s-a agravat, însă în ultimele zile.

„Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, transmite școala de dans pe care a fondat-o la Bistrița.

Cine a fost Ovidiu Danci

 

Ovidiu Danci avea 9 ani când a fost admis la şcoala de coregrafie din Cluj, cu 10 pe linie.

La 14 ani a ieşit pe locul 1 la Olimpiada Naţională de coregrafie, a dansat pe scenele operelor din Bucureşti, Constantă şi Iaşi.

Apoi a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen. A fost admis printre primii şi viaţa i s-a schimbat complet.

Familia a făcut eforturi financiare imense în toţi aceşti ani de studiu, când a fost primit şi la una dintre cele mai renumite companii de balet din lume: “Trocadero”.

Dar, pentru ca la vremea aceea România nu făcea parte din Uniunea Europeană, Ovidiu nu a primit viză de care avea nevoie să călătorească prin toată lumea.

Aşa că s-a întors în România. A stat o perioadă în Bucureşti, unde a jucat în serialul “Om bogat, om sărac” şi a fost asistent coregraf în serialul “Un pas înainte”, însă dorul de casa l-a readus pe meleagruile Bistriţei.

Ovidiu Danci a participat la ce-a dea 12-a ediție a emisiunii „Dansez pentru tine”, unde a dansat cu artista Aylin Cadîr, cu visul de a-și deschide deschide propria sală de balet, pe care avea să și-l și îndeplinească la finalul anului 2017. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO