A început dezinfectarea în țară: „Dacă stăm mai mult în casă și nu ne mai adunăm, cred că trece”


Ultimul update: Marti 17 Martie 2020 09:19
Data publicarii: Marti 17 Martie 2020 08:05
Categorie: Stiri actuale

După ce autoritățile din București au început dezinfectarea străzilor și a spațiilor publice, primarii mai multor orașe din țară s-au mobilizat și au luat și ei măsuri similare.

În Târgu Mureș, au fost curățate toate locurile de joacă pentru copii, dar și străzile și trotuarele din oraș.

Măsura se va menține timp de o lună.

Îmbrăcați în haine de protecție, reprezentanții unei firme de dezinfecție au început igienizarea totală a spațiilor publice des circulate din Târgu Mureș. Măsura vine cu scopul de a preveni răspândirea infectării cu coronavirus. Angajații au spălat aleile pietonale, străzile, dar și băncile și toate parcurile de joacă pentru copii.

Claudiu Maior, reprezenatnt primărie: „Astfel de intervenții vom avea săptămânal de două ori, pe o perioadă de 30 de zile. Suma a fost alocată de către Consiliul Local un milion șase sute de mii de lei. Dacă va mai fi nevoie, vom mai cere încă o suplimentare."

Totodată, a început și dezinfecția unităților de învățământ, dar și a clădirilor administrațiilor publice.

Femeie: „Cred că e cea mai bună măsură să se dezinfecteze tot orașul, mai ales aleile pietonale."

Bărbat: „Dar e bine. Și în magazine am văzut că sunt peste tot dezinfectante puse la îndemâna omului și asta e foarte bine, că poți să te dezinfectezi și la intrare și la ieșire."

Femeie: „Dacă stăm mai mult în casă și nu ne adunăm mai mult unul cu altul cred că trece, sperăm."

La fel se întâmplă în mai multe orașe din țară, iar autoritățile iau măsuri de dezinfectare a spațiilor publice. În Cluj, spre exemplu, Primăria a anunțat că zilnic vor fi dezinfectate spațiile de joacă pentru copii, stațiile de autobuz și mijloacele de transport în comun.

După închiderea școlilor în toată țara, directorii s-au asigurat ca sălile de clasă în care învață elevii să fie igienizate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO