A fost curentat de 27.000 de volti si a reusit sa scape cu viata. Greseala facuta de barbatul de 32 de ani

Ultima actualizare: 09-12-2016 07:13

Un muncitor din Targu Jiu nu va uita prea curand ziua de marti, dupa ce, in zori, s-a electrocutat accidental si a scapat cu viata.

Lucra pe o pasarela aflata in constructie, la marginea orasului, si, din neatentie, a atins un cablu ce alimenteaza reteaua CFR: tensiunea era de 27.000 de volti, asa ca e un miracol ca muncitorul a supravietuit.

Accidentul s-a produs cu putin inainte de ora 8.00. Muncitorii tocmai se pregateau sa inceapa ziua de lucru, cand au vazut ca un coleg de-al lor a cazut ca secerat.

Muncitor: "Din greseala, trebuia sa mute rola si s-a electrocutat. E firul, a trecut peste cablul de inalta de la calea ferata, a atins acolo."

Barbatul de 32 de ani era urcat pe pasarela, la aproximativ 10 metri inaltime. Pompierii care au venit sa il salveze au fost nevoiti mai intai sa se asigure, ca nu exista pericolul de a fi si ei electrocutati.

Traian Suta, sef ISU Gorj: "Initial, exista suspiciunea ca pe intreaga structura exista tensiune. S-a luat legatura cu lucratorii, s-a indepartat sursa de curent, s-a intervenit cu autoplatforma, iar persoana a fost predata echiupajului SAJ."

Dr. Maria Boncea, ambulanta Gorj: "E stabil hemodinamic, este bine, constient, e stabil."

Barbatul a fost transportat de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale. Intre timp, pe santier au venit inspectorii de la Protectia Muncii, in ancheta.

Reprezentantii firmei de constructii spun ca ii vor amenda pe cei care nu respecta cu strictete normele de protectie a muncii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO