Câte mii de români au fost amendaţi în 24 de ore pentru că nu au respectat restricțiile de circulație

Ultima actualizare: 11-04-2020 16:10
Politie
Politia Romana

În ultimele 24 de ore au fost depistate peste 8.000 de persoane care nu au respectat prevederile privind restricționarea circulației, conform unui comunicat emis de Poliția Română.

De asemenea, pe numele a 16 persoane au fost întocmite dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar 17 persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu au fost plasate în carantină instituționalizată.

Amenzile pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare pot fi plătite şi online, începând de luni, 6 aprilie, potrivit anunțului făcut de Guvern.

Peste 2.000 de persoane, preluate din zonele de frontieră

 

În ultimele 24 de ore, 684 de autovehicule (cu 2.349 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate 39.587 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 16 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Au fost depistate 17 persoane izolate la domiciliu, care au părăsit locaţia fără aprobarea autorităţilor competente, acestea fiind conduse şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază, fiindu-le aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 85.000 lei.

Peste 8.000 de persoane, amendate pentru nerespectarea restricționării circulației

 

De asemenea, în cursul zilei de vineri, în urma verificărilor în teren, au fost depistate 8.106 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiindu-le aplicate 8.122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.673.679 lei.

119 persoane au fost surprinse în flagrant delict în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și 12 persoane urmărite au fost depistate.

Sacțiunile aplicate în trafic

 

În trafic, polițiștii au constatat 91 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 155 de permise și retrase 146 de certificate de înmatriculare.

14.000 de polițiști au fost mobilizați la nivel național


În cursul zilei de vineri, 10 aprilie, peste 14.000 de poliţişti au fost în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care nu respectă măsurile de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor auto sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de aproape 4.000 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, și jandarmi și efective ale M.Ap.N.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO