500 de pachete de ţigări, aduse cu drona în cimitir. Cine comanda aparatul de zbor

Ultimul update: Vineri 07 Decembrie 2018 14:36
Data publicarii: Vineri 07 Decembrie 2018 14:20
Categorie: Actualitate

Polițiștii de frontieră de la Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 5.430 pachete cu ţigări în valoare de aproximativ 60.000 lei.

COMUNICATUL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ:

În data de 6 decembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.00, un echipaj al poliției de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania.

Deoarece conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noștri, s-a procedat la urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice și luminoase.

La scurt timp, conducătorul auto a virat pe o stradă lăturalnică, unde a abandonat autoturismul și a încercat să fugă, fiind reținut de către polițiștii de frontieră. Din primele verificări s-a constatat că şoferul este un cetățean român, A. M., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

De asemenea, în autoturism a fost observată o cantitate mare de țigări, fapt pentru care a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor descoperite, a rezultat cantitatea de 4.480 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, în valoare de 53.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Mai mult decât atât, pe timpul cercetărilor s-a constatat că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparţin unui alt autovehicul, bărbatul fiind cercetat și pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

Totodată, autoturismul folosit la transportarea țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

O oră mai târziu, pe timpul misiunilor desfăşurate în zona de competenţă, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit, în cimitirul din localitatea Sighetu Marmaţiei, un colet cu țigări, ce conţinea 500 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, care fusese transportat peste frontieră cu un aparat de zbor de mici dimensiuni (tip dronă). Totodată, autorităţile de frontiera ucrainene ne-au comunicat ca pe teritoriul statului vecin l-au depistat pe proprietarul aparatului de zbor, un cetăţean ucrainean.

Și în acest caz, ţigările în valoare de 5.850 lei au fost confiscate, în continuare fiind efectuate verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Tot în data de 06 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, dar în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul român Gheorghe G., în vârstă de 61 de ani, conducând un microbuz Ford Tranzit, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul marfă al autovehiculului, cantitatea de 450 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 675 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Captură impresionantă de țigări, la Galați. Unde erau ținute
Captură impresionantă de țigări, la Galați. Unde erau ținute
VIDEO PROTVPLUS.RO
captura a politiei de frontiera
Droguri, ţigări şi arme, găsite într-o casă din Constanţa. Cine sunt proprietarii
Jandarmi chemaţi în București pentru capturarea unei "fiare". Ce era de fapt
Campion K1, prins când îi vindea droguri unui poliţist sub acoperire, în Oradea
Staţii de încărcare pentru maşini electrice, în Capitală. De ce NU sunt gratis, ca în Cluj
Autostrada urbană, inaugurată. "Vigilenţi fiind, am descoperit că lipsesc indicatoare"
Fermierii, învăţaţi să facă marketing. Ce slogan au inventat pentru mierea de Teleorman
gripa
Leacurile băbești prin care românii se feresc de gripă. Vaccinul, ignorat de mulți
Cod Portocaliu de ninsori şi viscol. 11.000 de forțe de ordine mobilizate
Acuzații de malpraxis. Pacient plimbat între spitale până când nu a mai putut fi salvat
Motivul pentru care timișorenii au pregătit un sendviș de 101 metri lungime
Bătrân bolnav, bătut de 3 indivizi, care voiau să îl jefuiască
Hoții au furat seiful dintr-o casă de pariuri. Câți bani se aflau în el