1100 de tinere s-au luptat pentru un loc la Scoala de Politie din Campina. Ce salarii obtin absolventii

08-09-2015 19:04


3200 de tineri isi doresc un loc la Scoala de Politie din Campina. Iar o treime dintre ei sunt fete care viseaza sa poarte mandre uniforma de agent de politie.

De proba fizica trec insa doar cele care se antreneaza constant. Dupa doi ani de scoala absolventii au un loc de munca asigurat.

Sunt 7 candidati pe un loc la Scoala de Agenti de Politie din Campina. 1100 de fete si 2100 de baieti s-au inscris in cursa.

Fetele, mai multe decat in anii trecuti, nu reprezinta insa o concurenta reala pentru baieti. Probele fizice - primele pe care le au de trecut - sunt adevarate provocari pentru adolescente, iar cine nu s-a pregatit din timp, a picat.

Aceasta candidata a avut nevoie de ingrijri medicale dupa ce a cazut. Putine fete au reusit sa parcurga cei 1000 de metri in 4 minute si 10 secunde, in ciuda faptului ca erau sustinute de pe garduri de prieteni si familie.

Candidata: "Nu am mai putut pur si simplu, mi-au amortit picioarele, nu e greu, dar nu e un capat de tara"

Candidata: "E greu ca e aerul tare si ciment pe jos"

Dupa doi ani de scoala, absolventii au un loc asigurat de agent de politie la ordinea publica sau rutiera. Salariul este de aproximativ 1200 de lei. Statutul de politist, uniforma si respectul impus i-au impins pe acesti tineri sa se inscrie.

Candidata: Imi place cum se vede o femeie imbracata in politist si disclipina, ordinea, respectul.
Reporter: Adica vrei sa dai ordine?
Candidata: da, asta imi doresc."

Candidata: "Cred ca am calitati care ma recomanda: sunt corecta, imi place ordinea. te vezi lucrand in strada? cred ca am curajul necesar."

Candidat : Am lucrat ca agent de paza
Reporter: De ce vrei sa te faci politist?
Candidat: imi place statutul si meseria
Reporter: Totusi sunt cam huliti politistii
Candidat: Ei nu stiu cat de greu este sa intri si sa faci o scoala de politie. Asa sunt oamenii, rai, pentru ca primesc amenzi.

Valeriu Simion, purtator cuvant Scoala de Politie Vasile Lascar : "Unii vin la noroc, altii cred ca pot tine ritmul cu cei care se pregatesc lucru care se dovedeste neadevarat. Jumatate pica la probele sportive."

Daca demonstreaza ca au conditie fizica, tinerii mai au de trecut si probele de limba romana si limba straina. Incepand cu anul acesta nu mai exista limita de varsta. Asa se face ca printre candidati se numara si un domn de 40 de ani.

VIDEO PROTVPLUS.RO