Umoristi francezi: romanii invata franceza ca sa poata sa cerseasca la Paris

×
Codul embed a fost copiat

Fac ce fac si se intorc la noi! Umoristii francezi ne ataca iar, insinunand ca romanii invata de zor limba lor ca sa poata cersi la Paris. De aceasta data Ministerul Afacerilor Externe a reactionat dur, acuzandu-i pe realizatorii emisiunii de xenofobie.

Este vorba despre emisiunea "On va s'gener", difuzata miercuri, pe Europe 1 si realizata de Laurent Ruquier si in care realizatorul si invitatii sai ironizeaza diferite situatii si personaje. Sectiunea in care ei glumesc pe tema romanilor are aproximativ 8 minute si porneste de la o intrebare formulata de realizator referitor la o statistica pe care doreste sa o faca publica.

"Ce fac 85% din romani si nu fac decat 20% din italieni ,dar si 100% din francezi?", intreaba moderatorul emisiunii, invitatii lansandu-se intr-o serie de observatii ironice: "Nu este vorba de cersit","Au un u in plus roumain-romain", "Platesc impozite", "Se scolarizeaza, trec bacalaureatul", "Au un nume, studiaza geografia tarii lor, sunt declarati la starea civila, fac educatie sexuala", sunt raspunsurile date de cei aflati in studio.

Raspunsul corect oferit de realizator este ca 85% din romani invata limba franceza.

"Nu invata italiana?", comenteaza unul dintre invitati, in timp ce un altul da si explicatia, folosind un ton ironic referitor la cersetorie: "Pentru copil, copilul vrea sa manance".

Citește și
Francezi
Francezii nu se lasa: "Caporalul Popescu, mort in Afganistan, repatriat impreuna cu alti 24 de romi"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Discutiile continua pe tema unei statistici referitoare la invatarea limbilor straine, publicate de Le Parisien si care arata ca 85% din romani invata franceza la scoala.

"Desigur, si limba romana este o limba latina, ceea ce usureaza lucrurile", comenteaza un invitat.

"Din fericire, romanii vorbesc dar nu scriu", spune un altul.

"Nu e vorba de rasism si nici de xenofobie", comenteaza invitata emisiunii Christine Bravo, referindu-se la faptul ca prostituate minore din Romania sunt exploatate de proxeneti in metrourile pariziene.

"Cred ca este demagogie sa spui ca nu este o problema, este o problema", comenteaza ea.

In replica, Ministerul de Externe a precizat, miercuri noaptea, ca a luat act cu indignare de comentariile din cadrul emisiunii.

"Gestul este unul condamnabil cu atat mai mult cu cat moderatorul emisiunii a facut deja obiectul unei actiuni de protest a ambasadei Romaniei la Paris, in aprilie 2010, pentru comentariile defaimatoare din cadrul emisiunii „On n’est pas couchés !”, difuzat de canalul TV France 2. Consiliul Superior al Audiovizualului din Franta a intervenit la acel moment pe langa conducerea France Télévisions semnaland derapajele", considera MAE.

Dar si in 2009, intr-o alta emisiune televizata, cand acelasi Laurent Ruquier a prezentat o sceneta cu asa-zisul ... "salut romanesc". Executat cu mana intinsa, ca la pomana - aluzie la cersetorii din metropolele europene.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Roman condamnat pe nedrept in Franta.
Roman condamnat pe nedrept in Franta. "Cautau un tip de 1,63m, iar el are 1,92m si 100 kg"

Un cetatean roman, retinut la 15 iunie si condamnat la doi ani de inchisoare in Franta pentru furturi din masini, a fost declarat nevinovat, iar statul francez a fost condamnat la plata onorariilor avocatului acestuia, au declarat surse judiciare.

Francezii nu se lasa:
Francezii nu se lasa: "Caporalul Popescu, mort in Afganistan, repatriat impreuna cu alti 24 de romi"

Ofensiva ministrului francez de Interne, Claude Gueant, impotriva imigrantilor ilegali din Franta este satirizata in emisiunea Les Guignols de l'Info de la Canal Plus.

Claude Guéant, ministru francez de Interne:
Claude Guéant, ministru francez de Interne: "Un delincvent din zece, la Paris, este roman"

Intr-un interviu acordat Aujourd'hui en France/Le Parisien, ministrul francez de interne, Claude Guéant, a vorbit despre infractiunile care se comit la Paris. Astfel, el sustine ca "un inculpat din zece" este roman.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).