"E o minune". Ce anunt a facut tatal copilului "extraterestru": "Nu credeam ca va veni aceasta zi"

Dată publicare: 16-05-2013 08:01
Dată actualizare: 19-05-2013 02:10


Roona Begun

Fetita de 18 luni din India, a carei poveste a ajuns in presa din intreaga lume, a fost operata.

Roona Begun, din Agartala, nord-estul Indiei, sufera de hidrocefalie – o acumulare de lichid cefalorahidian in interiorul craniului.

Cei care sufera de aceasta afectiune rara isi pierd echilibrul, abilitatea de a vorbi, iar pe termen lung boala poate cauza dizabilitati psihice si deces.

Boala este tratabila si consta intr-o procedura de drenare a fluidului.

CLICK AICI PENTRU POZE CU ROONA DUPA OPERATIE

La scurt timp dupa mediatizarea cazului, o echipa de chirurgi a declarat ca micuta va primi atat tratament gratuit, cat si medicamentatia necesara pentru a se face bine.

Acum, la o luna de la internare si dupa o serie de interventii chirurgicale, viata fetitei s-a schimbat complet. "Totul a decurs perfect, mult mai bine decat ne asteptam", a declarat chirurgul Sandeep Vaishya.

"E cu siguranta un succes, insa este prea devreme sa spunem ce calitate a vietii va avea", a mai precizat medicul.

Tatal fetitei, Abdul Rahman, 26 de ani, lucreaza intr-o fabrica de caramizi si castiga mai putin de 2 euro pe zi. Din acest motiv, lui ii era practic imposibil sa suporte costul tratamentului pentru fetita intr-un spital particular. "Copilul meu arata ca un extraterestru. Sper ca cineva sa ma ajute", declara barbatul inainte de oferta medicilor.

"Este o minune. Nu credeam ca o sa vad vreodata aceasta zi. Copilul meu are sansa sa traiasca acum", a spus tatal fericit.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO