Luminițele din București au fost aprinse, pe un traseu de 40 de kilometri. VIDEO

30-11-2018 12:52


Cel mai mare târg de Crăciun din ţară s-a deschis vineri, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Un brad cu 4000 de globuri şi peste 100 de căsuţe îşi aşteaptă vizitatorii, iar copiii pot lăsa scrisori în Casa lui Moş Crăciun, unde se vor întâlni cu elfii.

Răsună colindele în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în jurul unui brad înalt de 30 de metri. Grătarele fumegă însă de dimineaţă şi cam tot de atunci vizitatorii s-au aşezat la coada:

Organizatorii au pregătit mâncare tradiţională, dar au fost şi inventivi.

Ștefan Andreescu, expozant: "Avem o turtă de mămăligă, un pic revizuita, nu o facem fiartă la tuci, o facem pe gril, cu varză călită, pastramă de berbecuţ şi un pic de smântână, putem pune ardei iute dacă se doreşte un pic picant. Ne gândim şi la cei ce postesc, avem varianta doar cu varză călită."

Pentru copii, cel mai interesant loc este Casa lui Moş Crăciun. Până pe 14 decembrie, când vine Moşul, elfii aşteaptă scrisorile celor mici.

Copil: "Am fost să îi fac scrisoare lui Moş Crăciun. Îmi place că sunt multe lucruri distractive care îi învaţa pe copii să se bucure de Crăciun."

Tot pentru copii au fost amenajate un carusel, şi un patinoar.

Lixandru: "Noi ne-am dorit să recreăm un sat magic al sărbătorilor de iarnă, un loc unde întreaga familie să se poată simţi bine în sezonul acesta de iarnă. Să se bucure de câte un colţ din ţara noastră, fie că vorbim de gastronomie, fie că vorbim de tot felul de activităţi pregătite pentru ei."

Târgul se va închide pe 26 decembrie.

Bucureştiul a intrat oficial în atmosfera de Crăciun. Oraşul străluceşte de acum câteva minute, când s-au aprins simultan 9 milioane de beculeţe, adică de trei ori mai multe decât în anii trecuţi.

Au fost ornate principalele bulevarde şi străzi din oraş, pe un traseu de peste 40 de km, cu beculeţe şi figurine inspirate din folclorul românesc. Sunt sute de mii de şiruri luminoase care împreună măsoară 850 de km.

Iluminatul festiv a fost pornit de aici, de pe scena din Piaţa Constituţiei, unde vineri a început târgul de Crăciun. Sunt mii de oameni care au vrut să vadă acest moment, aşa că şi traficul în zona a fost restricţionat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO