Sute de romance au ajuns sclave sexuale in serele siciliene. Tanara violata de patron si apoi obligata sa renunte la copil

×
Codul embed a fost copiat

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI, partea 1. A plecat de acasa impreuna cu barbatul ei, insa a sfarsit prin a fi violata si batuta. A ramas gravida, si-a parasit copilul in spital a doua zi dupa nastere, pentru ca a primit amenintari cu pistolul la tampla.

Prin toate aceste orori a trecut o romanca credula, care a sperat ca isi va face un rost in viata muncind in serele din Sicilia. Inca viseaza ca intr-o buna o sa isi revada fetita lasata pe un pat de maternitate. Urmariti un reportaj dureros realizat de Rares Nastase si Sorin Dobrescu.

Comuna Vittoria, provincia Ragusa, sudul Siciliei. La adapostul si linistea campurilor pline cu sere, se deruleaza o pelicula crunta, cu orori zguduitoare. O zona agricola uriasa a devenit leaganul unei exploatari sexuale de proportii. Sute de romance par a fi prada ideala, in ferme care nu dezvolta doar productii masive de legume si fructe, ci si un val de abuzuri. Sunt intamplari groaznice despre care toata lumea stie, dar nimeni nu vorbeste oficial.

"- Vrei bani, daca esti femeie, dai ... la bataie! Daca nu....
-Lucrurile astea se intampla toata ziuaTC 04.26.36 "Toate sunt adevarate chestiile astea! "

Citește și
abuz, femeie
Romancele plecate in Italia pe care patronii le-au transformat in sclave sexuale. "Daca nu te culci cu el, te intorci acasa"
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

O forma de sclavie moderna, bazata pe frica si amenintari prinde contur sub nasul autoritatilor siciliene si fenomenul pare de neoprit.

E duminica dimineata la Ragusa si singura Biserica ortodoxa din oras e aproape plina. Sunt romani veniti la slujba, dupa o saptamana de munca. Printre ei si Ana. I-am spus asa, pentru a-I proteja identitatea. A acceptat sa ne povesteasca imprejurarile in care a ajuns in Italia, plecata dintr-un judet din centrul Romaniei. A venit in Sicilia in 2010, impreuna cu concubinul ei. Au lasat acasa doi copii cu mama ei, cand ce au aflat ca se cauta muncitori romani in agricultura de pe insula. S-a simtit protejata, venind cu sotul, si au acceptat sa locuiasca pe camp, intr-o constructie improvizata intre sere, si sa munceasca la negru, pentru un patron italian. A crezut ca va fi in siguranta, doar ca dupa un timp, concubinul s-a reintors in tara.

"Am lucrat impreuna maximum 2 luni de zile, lui nu i-a placut. S-a intors in Romania, lasandu-ma sungura. Ok, in Campania unde lucram eu, mai erau alte 3 fete."

Cei mai multi patroni din Sicilia ii cazeaza pe romani in ferma. Le ofera magazii, grajduri si foste posturi de paza, locuri care cu greu pot fi numite adaposturi. Isi asigura astfel si paza serelor in acelasi pret tocmit pentru munca, dar, mult mai important. ii tin ascunsi pe muncitorii angajati la negru, care nu mai ies decat rar de pe plantatii. Romanii accepta conditiile rusinoase pentru ca nu platesc cazarea oferita si nici transport, fiind chiar chiar locul de munca. Oameni de la tara, izgoniti de saracia din Romania, vin in Sicilia fara sa cunoasca limba si fara un euro in buzunar, asa ca se gandesc chiar ca patronul le face un mare favor. Asta a crezut si Ana.

"Dupa ce a plecat barbatul meu acasa, inapoi, s-a intors, nenorocitul de patron unde lucram noi a intrat peste mine intr-o noapte, purta dupa el pistol. Mi-a legat mainile la spate, se urcase pe mine cu picioarele, pe spate, mi-a pus ceva in cap, ca sa nu tip, sa nu fac galagie sa auda si ceilalti. Imi dezbracase hainele, nu imi imaginam niciodata asta, sa mi se intample mie."

In fata icoanelor, Ana spune ca nu a mai povestit decat mamei ei despre durerea care o macina. Nici concubinul nici restul familiei din Romania nu cunosc chinul prin care a trecut, cum nu stiu nici alti romani care lucreaza sau au lucrat alaturi de ea. O rusine mare, a inchis-o intr-o lume mica. Nu a spus nimanui despre viol.

"Nu intelegi ca nu aveam unde sa ma duc, nu cunoasteam pe nimeni, nu aveam niciun loc unde sa stau, unde sa ma duc sa stau pe strada? Ma acostau nenorocitii pe strada daca ma duceam, unde era sa ma duc? Eu m-am izolat foarte tare inauntru de mine! Ma duc la Biserica, sunt o femeie credincioasa, intotdeauna, si inainte eram."

A fugit din ferma cand a aflat de adapostul unui preot catolic din Vittoria, unde s-a refugiat. Patronul a aflat rapid unde se este. A cautat-o, pentru ca Ana ramasese gravida in urma violului.

"El ma tot ameninta. Eram pur si simplu abandonata macar si de Dumnezeu!"

Parintele Beniamino Saco i-a oferit adapost Anei dar si altor 4 romance aflate in aceeasi situatie. Spune ca la ferme sunt violate bulgaroaice, poloneze si alte femei din Africa, dar ca cele mai multe sunt romancele. El este cel care a anuntat autoritatile italiene despre abuzurile sexuale.

"Aici la noi s-au nascut 80 copii. Si cei mai multi dintre aceti copii au fost rezultatul "distractiei" cuiva. Am vazut tragedia unor fete care au fost nevoite sa se descurce gravide si apoi sa-si lase copiii in spitale", spune Beniamino Saco.

"Eu am dus sarcina pana la capat, am nascut. Mi-a zis sa lasam copilul in spital ca o sa vina o familie si asa. Nu iti imaginezi, plangeam zi si noapte, cum este o mama cand isi lasa copilul. "

Ana a nascut o fetita. Spune ca cel care o violase a venit la spital si a discutat cu medicii. Toti i-ar fi sugerat ca e mai bine sa-si lase fetita in unitatea medicala. Tanara sustine ca cei din personalul medical i-au tinut isonul celui care o siluise.

"Eu doar cand am nascut, am inchinat copilul, l-am lasat in patut, ca asa mi-au zis astia, si a trebuit sa plec, nu imi dadeau voie sa mai stau. A trebuit sa plec. Plangand l-am lasat acolo. M-am intors acasa, vezi Doamne eram tare linistita, Si nu stii cum plangeam zi si noapte. Nu ma asteptam niciodata sa mi se intample mie tampenia aceasta."

In linistea bisericii, o femeie simpla de la tara isi plange durerea si neputinta. Isi reproseaza astazi ca a cedat si a acceptat sa rupa o parte din sufletul ei, cand si-a parasit fetita in spital. Dupa doua luni de remuscari s-a intors sa o ia inapoi, dar a aflat ca legea italiana o impiedica. La 15 zile de la parasire, copilul a intrat sub tutela statului si a fost dat spre adoptie.

"Sigur ca ma gandesc, tot timpul ma gandesc. Dar de vazut nu am mai vazut-o niciodata. Pur si simplu din inima mea s-a rupt. Nevazand-o, nefiind aproape, m-amintesc doar cum era cand am nascut-o.”
- Patronul respective a patit ceva in toata povestea asta?
- Nu, nimic. Ce sa pateasca ca doar eu nu m-am dus sa il reclam. Nu m-am dus nicaieri.
- Ti-a fost teama?
- Sigur ca mi-a fost teama. Dupa amenintarile pe care mi le tot transmitea, eu nu i-am facut absolut nimic, nici denunt nici nimic. "

Ana munceste si astazi in agricultura, pentru a-si intretine cei doi copii din tara. S-a inchis in ea si numai rugaciunile la biserica o mai alina. Povestea ei coincide cu cea a altor multe romance aflate in fermele siciliene. Despre ele a vorbit si presa italiana, atunci cand parintele Dominico Saco a denuntat atrocitatile din sere.

Sunt sute de romance constranse sa accepte o exploatare sexuala rusinoasa. Multe fac asta pentru a nu fi izgonite de la locul de munca si pentru a-si primi plata la negru. Despre compromisurile din serele siciliene, vom continua si in reportajele viitoare...

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
StirileProTV, 19:00: Sclavi pe Pamantul Mafiei. Marturiile teribile ale romancelor ce au ajuns sclave sexuale in Sicilia
StirileProTV, 19:00: Sclavi pe Pamantul Mafiei. Marturiile teribile ale romancelor ce au ajuns sclave sexuale in Sicilia

"Daca nu te culci cu mine, te ucid! Daca nu iti parasesti copilul, ai aceeasi soarta!" Suna terifiant, dar este povestea a sute de romance, plecate in Sicilia, ca sa lucreze in agricultura.

Romancele plecate in Italia pe care patronii le-au transformat in sclave sexuale.
Romancele plecate in Italia pe care patronii le-au transformat in sclave sexuale. "Daca nu te culci cu el, te intorci acasa"

Marturiile unui preot din Sicilia si explozia numarului de avorturi din zona au scos la iveala situatia dramatica, in care se afla peste o mie de romance, abuzate de patronii lor italieni.

Cosmarul unei menajere romance din Italia: a fost inchisa luni intregi intr-o casa cu 26 de caini care o muscau
Cosmarul unei menajere romance din Italia: a fost inchisa luni intregi intr-o casa cu 26 de caini care o muscau

Un caz zguduitor a fost descoperit de politistii din Milano: o menajera romanca era maltratata si sechestrata de femeia pentru care lucra si care adunase in casa zeci de maidanezi.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.