Poveste adevarata. "Am fost maritata cu cel mai de temut asasin al Mafiei si habar n-am avut"

Richard Kuklinski

Richard Kuklinski a fost unul dintre cei mai temuti asasini ai Mafiei. El a torturat si a ucis aproximativ 200 de oameni in decursul a aproape 30 de ani.

The Sun scrie insa ca sotia sa, Barbara Kuklinski, habar nu a avut de viata secreta a omului cu care traia - tatal a 3 copii - care ucidea la comanda rivalii organizatiei mafiote, apoi se intorcea acasa in New York. Profesionalismul lui criminal i-a adus renumele de Iceman (Omul de gheata, n.red), iar povestea sa a fost transpusa pe marele ecran de catre producatorii de la Hollywood, intr-un film care a avut premiera in aceste zile: "The Iceman".

Insa cel mai uimitor aspect este cel al sotiei sale, Barbara - personaj care in film se numeste Deborah si este interpretata de Winona Ryder - care traieste zilnic cu latura violenta a sotului sau fara sa suspecteze vreodata ca este capabil sa omoare pe cineva.

Kuklinski era deja un ucigas cu experinta atunci cand a intalnit-o pe viitoarea sotie, in 1961, la o firma de camioane din New Jersey, unde el muncea. Barbatul avea atunci 26 de ani, iar Barbara era o virgina de 18 ani care lucra ca secretara in firma. Pentru ca era cunoscut ca o fire foarte violenta, patronul firmei i-a interzis sa se vada cu ea, temandu-se ca ii va distruge viata tinerei.

Richard a refuzat insa, motiv pentru care a fost concediat. Barbara a aflat acest lucru si, simtindu-se vinovata, a acceptat sa se intalneasca cu el. "Cea mai mare greseala a vietii mele. In loc sa fug mancand pamantul, m-am dus la el ca un miel la taiere", spune Barbara, acum in varsta de 70 de ani.

Citește și
Politia
Un fost sef mafiot rupe tacerea: "Stiu unde este ingropat Jimmy Hoffa"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

La acea vreme, Richard era deja casatorit, avea 2 copii, si fusese deja implicat intr-un incident violent cu acea nevasta: intr-un moment de furie i-a taiat sanii acesteia.

Si totusi, el a reusit la un moment dat sa-i castige increderea Barbarei, furandu-i si virginitatea. Ulterior, degeaba a incercat femeia sa se distanteze de el. Richard si-a luat cutitul pe care il purta intodeauna legat la un picior si i l-a pus in piept: "Daca eu nu pot sa te am, atunci nimeni nu o sa poata".

Atunci cand Barbara a vrut sa spuna totul familiei sale si politiei, a amenintat-o ca ii va ucide pe toti cei pe care ea ii iubeste. Simtindu-se prinsa in capcana, Barbara spune ca s-a lasat ghidata dupa un singur principiu: "Mai bine sa ma raneasca pe mine, decat pe altii".

Dupa ce a ramas insarcinata, Barbara a decis sa fuga de Richard in New Jersey, insa, in mod incredibil, tocmai mama sa a fost cea care a tradat-o si i-a spus totul lui Richard - care divortase intre timp de prima nevasta - sustinand ca nu dorea ca fiica ei sa-si creasca singura copilul. Simtind ca nu prea mai are optiuni, Barbara a acceptat sa se casatoreasca cu el in 1962: "A fost cea mai urata zi din viata mea. Mai bine ma aruncam in ocean si muream acolo decat sa ma marit cu Richard atunci."

Dupa casatorie, de multe ori barbatul o batea, acesta fiind si motivul pentru care a pierdut o sarcina, pana cand a reusit sa o nasca pe Merrick in 1964. Atunci insa, femeia i-a promis lui Richard ca il va ucide daca se va purta vreodata urat cu fiica lor. Nu dupa mult timp a mai nascut si a doua fata, Christin, iar 4 ani mai tarziu pe fiul lor, Dwayne.

Barbara povesteste acum ca de multe ori simtea ca este casatorita cu doi oameni diferiti. "Atunci cand era 'bunul Richard' pur si simplu era extrem de atent si de dragut, intr-un mod incredibil. Atunci cand era 'raul Richard' se transforma in cel mai violent bastard de pe fata pamantului."

De altfel, Kuklinski s-a nascut in violenta, deoarece tatal sau, Stanley, a fost la randul sau un criminal. La varsta de 14 ani, Richard a simtit prima data gustul de a ucide dupa ce s-a implicat intr-o bataie mortala intr-unul din cartierele rau-famate ale New Jersey-ului. A reusit sa castige atentia organizatiilor mafiote pe la 20 de ani, cand deja era un asasin expert. Experienta si-o castigase omorand vagabonzi, oameni ai strazilor, invatand care sunt cele mai bune metode si luand vietilor tuturor celor care il suparau sau ii stateau in cale.

Si-a inceput cariera de mafiot in slujba lui Roy DeMeo, un asociat al familiei criminale Gambino, care a vrut sa-i testeze priceperea cerandu-i sa ucida la intamplare un om care isi plimba cainele in Greenwich Village, New York. Cu un calm deosebit, Kuklinski s-a strecurat in spatele victimei si l-a impuscat in ceafa. "Esti dat dracu de rece si insensibil. Bravo", l-a felicitat DeMeo.

Astfel, Ice Man a fost angajat sa omoare la comanda, fiind liber sa-si foloseasca imaginatia, deseori inspirandu-se din desene animate precum Road Runner si Popeye. El si-a impuscat una din victime intr-o fesa cu un pistol de darts, inainte sa-l arunce intr-o groapa cu sobolani unde a fost devorat de viu. Victima s-a trezit in groapa cu mainile taiate, sangerand, si cu o camera video care inregistra totul. In final, sobolanii au ros inclusiv oasele, scrie The Sun. Richard a inregistrat totul pentru a arata sefului mafiot ca si-a indeplinit sarcina.

Singura sa regula era: "Nu omor femei si nu omor copii". In acest timp, el continua sa isi indeplineasca si indatoriirile de tata de familie. Iata ce spune fiica sa, Chris: "Cand tatal meu era un om normal...era pur si simplu de aur, insa cand isi pierdea aceasta calitate devenea un maniac".

De ulte ori, dupa ce comitea o crima abominabila, Richard isi ducea sotia la cele mai bune restaurante, unde aranja sa fie primita cu trandafiri la masa, comanda vinul ei preferat si avea grija sa se auda melodii cu Kenny Rogers in local, preferatul ei... O numea "lady" si nimic nu putea sa fie mai bine de atat pentru ea.

La comanda lui DeMeo, Kuklinski l-a executat pe un alt sef mafiot, Carmine Galante, intr-un restaurant in 1979. Calm, intai si-a terminat de mancat un sandwich, apoi si-a golit incarcatoarele celor doua pistoale in Galante si bodyguarzii sai. In urmatoarea zi si-a dus familia la parcul Disney din Florida, cantand piesa Beatles "I wanna hold your hand".

A fost prins in 1986 dupa ce s-a laudat cu crimele sale unui politist sub acoperire si dupa ce a incercat sa ucida cu cianura un detectiv care ancheta cazul sau. In momentul arestarii, se afla in masina cu Barbara, care era in stare de soc, nevenindu-i sa creada ca sotul ei este acuzat de crima. Richard a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea a 4 oameni si a murit in celula sa la varsta de 70 de ani, in 2006.

In timpul interogatoriilor el s-a laudat ca ar fi ucis aproximativ 200 de oameni. Barbara nu s-a mai recasatorit si traieste acum in New Jersey cu Chris si nepotul ei: "Am fost maritata cu un monstru si eu habar n-am avut. Stiam ca are un temperament violent, insa nu mi-am inchipuit niciodata ca era un ucigas. Ma simt de parca m-a lovit un fulger, iar acum sunt in stare de soc", a spus ea dupa arestarea sotului sau.

Filmul care se bazeaza pe faptele reale ale lui Richard Kuklinski a avut premiera in aceste zile, se numeste "The Iceman" si ii are in rolurile principale pe Michael Shannon, Winona Ryder, James Franco si Chris Evans.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Mafia italiana, mai saraca decat se specula. La cat ajung profiturile obtinute din afaceri ilegale
Mafia italiana, mai saraca decat se specula. La cat ajung profiturile obtinute din afaceri ilegale

Un studiu finantat de guvernul de la Roma arata ca Mafia italiana obtine, anual, un profit mai mic decat se anticipeaza, noteaza BBC in pagina electronica. Gruparea castiga pana la 13 miliarde de dolari pe an, scriu jurnalistii britanici.

Un fost sef mafiot rupe tacerea:
Un fost sef mafiot rupe tacerea: "Stiu unde este ingropat Jimmy Hoffa"

Un barbat despre care autoritatile spun ca are legaturi stranse cu Mafia sustine ca stie unde se afla ingropat Jimmy Hoffa.

Liberato Mercantuono, important cap al mafiei Camorra, arestat cu ajutorul autoritatilor romane
Liberato Mercantuono, important cap al mafiei Camorra, arestat cu ajutorul autoritatilor romane

Timp de un deceniu, mafia italiana a investit in Romania milioane de euro. Informatia a fost facuta publica abia dupa ce divizia AntiMafia a anuntat reusita operatiunii ''Constanta''.

Sicilia intra in faliment. Mafia, cea mai mare afacere privata din Italia
Sicilia intra in faliment. Mafia, cea mai mare afacere privata din Italia

Premierul Italiei, Mario Monti, s-a declarat "foarte ingrijorat" ca autoritatile regionale din Sicilia se indreapta spre faliment.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.