Campania Acasa TV "Pune pret pe viata" a ajuns pe masa premierului Victor Ponta

Ultima actualizare: 21-02-2013 07:00

Colegii de la Acasa TV si reprezentantii asociatiei "Daruieste Viata" i-au inmanat premierului petitia semnata de peste 50.000 romani, pe site-ul acasatv.ro.

Scopul acestei petitii este ca statul roman sa deconteze tratamentul bolnavilor de hemofilie, care, lunar, se ridica la 2.000 de euro de persoana.

Romania este in prezent singura tara din Europa care nu achita tratamentul celor care au aceasta suferinta. In total, la noi sunt 2.000 de bolnavi, iar boala afecteaza in special baietii.

Cabral Ibacka, prezentator "Povestiri de noapte", Acasa TV: "Problema exista deja, noi venim cu o rezolvare. Romanii care sufera de hemofilie nu primesc tratament decat in momentul in care au o problema. Deci noi acum producem oameni cu handicap."

Cei care sufera de hemofilie se nasc fara factor de coagulare, iar asta inseamna ca cea mai mica lovitura sau orice miscare poate declansa sangerari fatale.

Carmen Uscatu, Asociatia "Daruieste Viata": "In cazul unei operatii pentru un astfel de hemofilic se asigura factor in valoare de 200.000 de euro. Ceea ce inseamna tratamentul pe 8 ani."

Oana Gheorghiu, Asociatia "Daruieste Viata": "Pe termen lung statul roman cheltuie bani in plus. Iar noi ce va propunem este ca pe termen lung sa facem economii."

Acum, dupa ce petitia a ajuns pe masa premierului, initiatorii acestui proiect asteapta solutii din partea Ministerului Sanatatii.

Victor Ponta, premierul Romaniei: "Stiu fiecare program pe care au reusit sa-l porneasca si cel pe oncologie si ati vazut ce probleme sunt, si reusim si luam din alta parte si punem... plapuma e intotdeauna prea mica, din pacate."

Acasa TV si reprezentantii asociatiei "Daruieste Viata" au organizat si o actiune de strangere de fonduri pentru dotarea Centrului din Buzias, singurul din Romania care ii poate ajuta pe acesti bolnavi.

Cu un SMS de 2 EURO, pentru care nu se percepe TVA, la numarul 8865, oricine poate veni in sprijinul acestor oameni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO