De la fata care nu-si permitea o inghetata, la cea mai in voga frumusete made in Romania

×
Codul embed a fost copiat

Pentru o Romanie care se lauda mereu cu resursa "fete frumoase", Madalina Ghenea este in acest moment cea mai in voga "frumoasa romanca".

Fost model, s-a lansat de curand in actorie. Pentru al doilea rol din viata ei, tocmai a luat un premiu la Festivalul de Film de la Roma si joaca deja intr-un proiect international, Don Hemingway, alaturi de Jude Law si regizat de Richard Shepard. Este si, oficial, iubita lui Gerard Butler.

Paparazzi o urmaresc in Italia si-n America, iar cea care e chemata sa aleaga rochii de vis si diamante sa le poarte unde vrea ea nu uita o secunda ca a plecat dintr-o familie modesta, din Slatina. II saluta pe romani direct de pe covorul rosu si e dovada ca visurile, oricat de mari sunt ele, pot fi implinite.

Pe Madalina Ghenea o vezi o data si nu o mai uiti

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Pe Madalina Ghenea o remarci sigur, daca n-ai hotarat cumva ca tie iti place altceva decat "si lui Dumnezeu ii place". E astazi cea mai in voga frumusete "made in Romania".

Acum, Madalina traieste in cu totul alte peisaje, chiar daca tot de acasa isi ia curajul.

"Cand am dat proba pentru Don Hemingway, dupa 7 ore de zbor, mergeam direct la proba si trebuia sa citesc cu Jude Law. Nu e simplu. Primul lucru cand am aterizat, am sunat-o pe mama si am rugat-o sa mearga la biserica", a declarat Madalina.

A luat proba, e colega de platou cu Jude Law si viata ei, acum, a prins un plus de acceleratie. Madalina face in sfarsit ce si-a dorit cel mai mult: joaca in filme.

"In 18 zile am fost in mai mult de 10 orase. Am fost in Franta, in Londra, in Scotia..."

Nu vrea sa vorbeasca despre asta, dar lumea intreaga a aflat deja ca Madalina a trecut de curand si proba de a fi prezentata mamei si intregii familii din Scotia a starului Gerard Butler.

Pe romanca aceasta plecata din Slatina am vazut-o cum era de fapt extrem de emotionata doar in culise, in cea mai importanta zi pentru ea. La premiera pentru Razza Bastarda, in care joaca rolul unei prostituate imigrante de origine romana.

Am vazut apoi "efectul Madalina" asupra colegilor din distributie, mult mai celebri decat ea, cum e Alessandro Gassman: "Madalina a fost o colega fantastica, e o actrita buna, sper ca acest film sa fie pentru ea inceputul unei cariere in cinema, e modesta, e pregatita si foarte frumoasa, n-am cum sa nu spun si asta".

De unde a pornit Madalina Ghenea

A plecat la 14 ani dintr-un cartier modest din Slatina, in Italia, cu un singur gand: sa schimbe destinul familiei ei: "Tata era plecat, lucra in Israel, mamei i-a fost foarte greu sa ne creasca. Ne-a crescut singura si mi-am dorit sa o ajut".

Isi aminteste ca la inceputuri nu-si putea cumpara nici macar o inghetata in Italia. Ca se gandea impreuna cu o colega romanca sa mearga la o biserica, sa ceara de mancare. Si, mai ales, ca a ajuns in urma cu 11 ani intr-o lume cu sclipici in poza si multa uratenie si amaraciune in culise. Petreceri, exploatare, perfectiune cu orice pret, nu rima in niciun caz cu ce-si propusese.

"Cand am inteles asta am facut o foarte mare schimbare, m-am intors acasa la un moment dat si mi-am spus vreau sa renunt. Eram in ultimul an de liceu, am vrut sa fac psihologie, mie mi-a placut scoala, mi-a placut sa invat, dar m-am intors in Italia, am zis 'nu, trebuie sa mai incerc o data'".

A doua incercare a fost cu noroc. Si-a facut un nume, dar au aparut alte probleme, cu contracte si procente, cu cat ajunge la ea din banii pe care imaginea ei ii genereaza: "Aveam situatii dificile, aveam probleme cu avocati, procese, anormal pentru 20 de ani".

Toti anii aceia din urma, profund ai ei, n-au mai interesat pe nimeni intr-o singura zi. Lumea intreaga a vorbit mai mult despre Cenusareasa din Romania dupa o singura fotografie in care aparea intima cu Leonardo Di Caprio. Apoi, a devenit iubita lui Gerard Butler. Ea, care in toata viata alergase dupa o singura celebritate: "O singura data am alergat dupa o vedeta, pentru un autograf. Cine era? Mr. Bean".

In Italia, unde intorci capul, Madalina iti rade dintr-o reclama. La fel de mare a fost impactul si la aparitia ei la varianta din Italia a emisiunii "Dansez pentru tine".

"Era foarte timida, ii era frica sa nu greseasca, nu era constienta ca atunci cand intra in scena cineva cu fizionomia ei, cu corpul ei, cu prezenta asta, deja asta e...Nu stiu daca e intr-un final constienta ca toti sunt lesinati, morti in fata ei", a declarat Milly Carlucci, prezentatoare Bailando con le stelle.

Cu lumea la picioarele ei, Madalina e mereu pe drumuri

"-Unde traiesti?

 -Nu stiu. Intr-o valiza."

Asa ca atunci cand s-au stins luminile de la festival, Madalina si-a luat valiza si a plecat spre Milano, ca a doua zi sa ia avionul spre Los Angeles. Pentru ca acum are din nou un scop precis: sa reuseasca in actorie. Asa ca face dictie, ore de actorie, canto si da probe.

"Am un profesor in Italia, altul in New York, altul la Los Angeles. Lucrez. Sunt pe platourile de filmare. Inregistrez in studio. Am si o profesoara de canto."

La Milano, am fost cu ea sa-si aleaga bijuterii si rochie pentru urmatorul mare eveniment la care va aparea. Paparazzi au aflat imediat ca e Madalina in oras.

Culmea e, pe Madalina o vezi cel mai bine atunci opresti aparatul foto, camera de filmat, microfonul si propria-ti memorie, pentru ca ea te roaga frumos si sincer sa uiti tot ce-ti arata "off the record". Si nu vezi niciun motiv sa o inseli, cum nici ea nu vrea sa pacaleasca pe nimeni.

Pentru public da interviuri, face poze, le zambeste tuturor, dar de fapt fuge de lume, de jurnalisti, de curiosi, pentru ca a inteles ca ce vrea ea sa spuna nu e ce vrea lumea sa auda de la ea.

Si, oricat de repede si priceput ar fugi Madalina de oameni, lumea tot se tine dupa ea: "Nu cred ca as da un astfel de interviu in Italia. Nu as dedica tot acest timp. Imi spun povestea, pana la urma fac asta pentru persoanele care au un vis si care pleaca din Romania cu acea speranta".

Cum a reusit Madalina sa transforme speranta in realitate?

"Faptul ca provin dintr-o familie modesta si dintr-un mediu in care trebuie sa muncesti ca sa ajungi la un rezultat m-a facut sa ajung aici. Romania pana la urma, faptul ca am crescut acolo a fost o lectie importanta, probabil ca daca ma nasteam in Italia n-as fi avut curajul sa plec in alta tara, alta limba, alta cultura".

Si, dupa 3 zile zile petrecute cu ea, traiesc cu impresia ca Madalina Ghenea e in acest moment inca prinsa undeva, la mijloc. Intre cariera de model si cea abia inceputa, de actrita.

Intre fata din Slatina ce avea de ales dintre doar doua perechi de pantaloni ce va purta la scoala si diva de azi, care e chemata sa-si aleaga rochii de vis si diamante sa le poarte unde vrea ea. Si, mai ales, e prinsa intre ce traieste si ce poate spune ca traieste. Cum ar fi, daca-l aduce si ea, la parinti, in Romania pe Gerard: "Nu pot sa vorbesc despre planurile de vacanta.
Vacanta de vara sau vacanta de iarna? Ma opresc aici. E prea devreme sa ne facem planuri pentru vacanta de vara.
"

Madalina Ghenea se intoarce deocamdata in Romania doar in vacanta. Are o lume de cucerit si visuri prea mari pentru viitor ca sa raspunda indemnului mamei, care ii mai spune inca "hai acasa!".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Irina Lazareanu, muza lui Karl Lagerfeld. A plecat din tara la 4 ani, dar n-a uitat ciorba de fasole
Irina Lazareanu, muza lui Karl Lagerfeld. A plecat din tara la 4 ani, dar n-a uitat ciorba de fasole

Irina Lazareanu, ani in sir pe podiumul Chanel, muza lui Karl Lagerfeld, prietena lui Kate Moss, iubita lui Pete Dohorthey, amica lui Sean Lenon, confidenta lui Yoko Ono. A plecat din Romania la varsta de 4 ani.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.