O femeie din Bihor s-a sinucis din cauza soțului violent. Ce a făcut bărbatul ulterior

×
Codul embed a fost copiat

Caz cutremurător în Bihor. Un bărbat a fost trimis în judecată, pentru că ar fi determinat şi înlesnit sinuciderea soţiei sale.

Procurorii au reuşit să strângă probe şi să convingă instanţa că individul s-a purtat atât de urât cu femeia, încât şi atunci, când a auzit-o că vrea să îşi pună capăt zilelor, a continuat să o terorizeze fizic şi emoţional.

Plecată de lângă primul soţ şi cei doi copii ai lor, Iuliana şi-a continuat viaţa cu un alt bărbat, căruia i-a dăruit alţi trei copii.

Doar că, la începutul anului 2017, pentru ea s-a dezlănţuit iadul: bătăi repetate, scandaluri şi umilinţe. La un moment dat a vrut să se refugieze la o prietenă, dar n-a avut putere.

Prietena victimei: "O zis că nu poate să rămână la mine, că vine el şi-o omoară. S-o dus înapoi acasă, la câteva zile o bătut-o, i-o rupt şase coaste, i-o perforat plămânul şi-o ajuns în spital. Am încercat s-o conving să plece de la el, dar o zis că, decât să mai piardă şi ăştialalţi trei copii, mai bine ea se omoară."

Citește și
sotia liderului ISIS
Erdogan: "Turcia a capturat-o pe soţia lui Baghdadi și nu am făcut zarvă ca SUA"
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă

Violentele s-au înmulţit, iar Iuliana ajunsese la capătul răbdării.

Prietena victimei: "Îmi spunea că ea deja nu mai suportă, că îşi bate joc de ea în ultimul hal." 

Reporter: "Dar ea v-a spus vreodată că intenţionează să-şi ia viaţa?" 

Prietena victimei: "Da, pentru că nu mai rezistă". 

Unul din băieţii din prima căsătorie, care acum are 24 de ani, n-a avut prea mult timp să se bucure de mama lui.

Fiul victimei: "Am fost şi le ea la spital şi i-am spus să vină cu mine, să nu stea acolo. Dar a refuzat."

Cristian Vasile Paul, primarul comunei Lăzăreni: "Postul de poliţie de-aicea s-a autosesizat, a încercat să discute cu femeia dar femeia a refuzat de teamă sau, probabil, din cauza ameninţărilor, niciodată n-am reuşit să comunicăm cu ea."

Cert este însă că nici autorităţile nu au acţionat cu fermitate şi nu au cercetat în amănunt drama prin care trecea Iuliana. Ar fi putut lua măsuri, în ciuda temerilor ei. În cele din urmă, Iuliana n-a mai suportat bătăile şi umilinţele şi şi-a pus capăt zilelor.

După doi ani de anchetă, zeci de audieri şi sute de ore de investigaţii, procurorii au reuşit să stabilească o legătură clară între comportamentul bărbatului şi gestul final al soţiei sale.

Tiberiu Sigheartău purtător de cuvânt Parchetul Curţii de Apel Oradea: "Inculpatul a comis acte sistematice de violenţă psihică şi fizică împotriva victimei. În urma acestei activităţi sistematice, victima s-a sinucis în locuinţa ei. Ceea ce este specific pentru această infracţiune este că făptuitorul acţionează nu asupra corpului victimei ci asupra psihicului acesteia, urmărind sau acceptând că victima sa se sinucidă."

Ioana Bugle este specialist în psihologia cuplului.

Ioana Bugle, psiholog: "Suicidul, de cele mai multe ori, este comis din disperare. Un partener de viaţă care, în permanenţă, recurge la violenţă, violenţă fizică şi imposibilitatea persoanei de a găsi o soluţie prin care să poată să iasă din acesata situaţie."

Mama bărbatului: "N-ajungă Dumnezu în familia nimănui posedat. Ştiţi ce-i aia posedat?"

Individul a plecat în Italia, imediat după ce a aflat că este trimis în judecată. Dacă instanţă îl va găsi vinovat, el va fi dat în urmărire internaţională şi adus acasă, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Citește și...
Masacru în California. Un bărbat și-a împușcat soția și copiii, după care s-a sinucis
Masacru în California. Un bărbat și-a împușcat soția și copiii, după care s-a sinucis

Autoritățile din California prezintă povestea tragică a unui bărbat care și-a împușcat mortal soția și pe trei dintre copii săi, după care s-a sinucis. La nici 24 de ore înainte de incident, femeia obținuse un ordin de restricție împotriva acestuia.

Erdogan:
Erdogan: "Turcia a capturat-o pe soţia lui Baghdadi și nu am făcut zarvă ca SUA"

Turcia a capturat o soţie a lui Abu Bakr al-Baghdadi, fostul lider al grupării Statul Islamic care s-a sinucis săptămâna trecută în timpul unui raid al forţelor speciale americane, a anunţat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia Reuters.

Caz șocant în Texas. O femeie și-a omorât cei trei copii, după care s-a sinucis
Caz șocant în Texas. O femeie și-a omorât cei trei copii, după care s-a sinucis

O mamă și cei trei copii ai săi au fost descoperiți morți în casa lor din Texas. Potrivit legiștilor, se pare că femeia i-ar fi omorât, după care s-a sinucis.

Recomandări
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice

„De unde sunt florile?”, partea I. Când creştinii ortodoxi celebrează Floriile, vorbim despre o industrie înfloritoare - vânzarea plantelor verzi şi florilor în România.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.