Patronul unui lanț de restaurante s-a sinucis după ce a luat Covid-19 și nu a mai suportat simptomele
CEO-ul unui lanț de restaurante din Statele Unite s-a sinucis după ce s-a îmbolnăvit cu Covid-19 și nu a putut să mai îndure simptomele ”insuportabile” ale acestei boli nemiloase, a anunțat familia sa.
Potrivit Washington Post, este vorba despre Kent Taylor, care era CEO al lanțului de restaurante american Texas Roadhouse.
După ce a supraviețuit îmbolnăvirii inițiale cu Covid-19, simptomele post-infecție ale lui Taylor au devenit din ce în ce mai dureroase. El a fost afectat, mai ales, de un caz sever de ”tinitus” - un zgomot puternic sau sunete în urechi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Săptămâna trecută, pe fondul unei lupte în creștere cu efectele Covid-19, Taylor, în vârstă de 65 de ani, s-a sinucis”, a anunțat familia sa. Corpul său a fost găsit, joi, pe un teren aflat în proprietatea pe care o deținea în afara Louisville, a precizat publicația Courier-Journal.
"Kent s-a luptat și a luptat din greu, ca un fost campion ce era, dar suferința care s-a intensificat foarte mult în ultimele zile a devenit insuportabilă" - se mai arată în anunțul familiei.
Moartea lui Taylor scoate în evidență lupta unor pacienți cu Covid-19 pentru a gestiona simptomele „de lungă durată”, care abia dacă sunt înțelese de către medici, precum și temerea că numărul cazurilor de sinucideri a crescut odată cu creșterea depresiei și a anxietății legate de pandemia de Covid-19, în Statele Unite.
Lanțul său de restaurante numără acum peste 600 de locații, iar compania a precizat că, odată cu pandemia care a făcut ravagii în industria restaurantelor, el a renunțat la salariul de bază și la un bonus de aproape 1 milion de dolari, donând 5 milioane de dolari pentru „a sprijini lucrătorii din prima linie”.
Născut la 25 septembrie 1955 în Missouri, Taylor a elaborat un concept pentru lanțul de restaurante Texas Roadhouse pe un șervețel de cocktail, însă cel puțin 45 de investitori l-au refuzat înainte de a câștiga, în cele din urmă, în 1993.
Când compania a ieșit la bursă în 2004, Taylor a câștigat 60 de milioane de dolari, potrivit Courier-Journal.
Nu este clar când Taylor a contractat Covid-19, dar familia sa a spus că a suferit simptome din ce în ce mai grave în urma virusului, având în special probleme cu tinitus. Există dovezi că boala Covid-19 poate agrava acest sindrom.
Sursa: Washington Post
Etichete: SUA, coronavirus, sinucideri, restaurante,
Dată publicare:
22-03-2021 16:58