Reportaj The One: Creatiile designerilor romani inspirate din portul popular fac inconjurul lumii

Ultima actualizare: 07-03-2013 06:49

Ii din matase cusute cu migala, rochii sau paltoane cu flori maramuresene imprimate digital sau tricouri cu mesaje "mandre" si "faloase" care au facut inconjurul lumii.

Sunt numai cateva dintre creatiile designerilor romani inspirate din portul popular. Aflati cum a ajuns costumul popular o piesa in tendinte din urmatorul material, realizat in colaborare cu revista The One.

Ii din matase naturala, imprimate digital sau cusute cu migala, bundite si rochii de mireasa cu marama, toate ies din mainile Valentinei Vidrascu, un designer pentru care costumul popular are o semnificatie aparte.

Lana Dumitru jongleaza cu aceste imprimeuri de cativa ani, insa recunoaste ca abia acum creatiile ei au capatat notorietate.

"Rochia etno care probabil e cea mai cunoscuta din ce am facut eu am facut-o acum 4 ani si abia acum se vinde asa cum ar trebui sa se vanda o rochie", a declarat Lana Dumitru.

Rochiile, paltoanele sau vestele sunt numai cateva dintre tinutele Lanei, care sunt completate mai nou si de o colectie inspirata de cimitirul vesel de la Sapanta.

Iar daca preferati un tricou cu poveste, Muiere cu Minte, Mandra Faina sau Doamne Ajuta sunt numai cateva dintre mesajele pe care Alina Zara le ataseaza panzelor vechi din Tara Fagarasului.

De cativa ani, Alina s-a intors pe ulitele copilariei, din satul Mandra unde se ocupa de "Atelierul de panze si povesti", panze pe care le cauta in lazile de zestre ale gospodinelor locului.

Aflati cum puteti asorta aceste minunatii in numarul din martie al revistei The One si de pe www.one.ro.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO