"Orasul viitorului", construit in Dubai. Va avea acoperis retractabil, aer conditionat, cascade si va fi traversat de corabii

Ultima actualizare: 27-11-2019 15:25

In Dubai se va construi primul oras din lume cu aer conditionat. De fapt, va fi vorba de un mall urias, cu o suprafata de 4,5 milioane de metri patrati.

Orasul care se lauda deja cu cea mai inalta cladire din lume, cea mai mare gradina botanica, cel mai mare acvariu, insule in forma de palmier si cladiri in forma de vela are acum ambitii si mai mari.

"Mall of the World" va avea cel mai mare centru comercial de pe glob, cel mai mare parc de distractii acoperit, 100 de hoteluri si o adevarata retea de strazi, inclusiv propriile Oxford Street si Broadway. Proiectul se inscrie in dorinta autoritatilor de a face din Dubai o destinatie turistica permanenta, chiar daca acolo, vara, se inregistreaza temperaturi de 50 de grade Celsius.

Orasul va cuprinde peste 20.000 de camere de hotel, 50.000 de locuri de parcare, centrul comercial de 750.000 de metri patrati, dar si parcul tematic, cel mai mare din lume, cum altfel, in care vor fi realizate castele, cascade, corabii si alte elemente de basm. Intreaga constructie va avea un acoperis retractabil, in forma de dom, care ii va proteja pe cei din interior de arsita de afara vara si care va lasa razele blande ale soarelui sa ii dezmierde iarna.

Lansat "en fanfare" de Seicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, "Mall of the World" este primul megaproiect finantat de stat dupa marele colaps financiar care a inecat avantul antreprenorilor. Pana atunci, cocotati pe valul petro-dolarilor, toti credeau ca orice este posibil, iar banii li se scurgeau din conturi cu viteza vantului. Iar acum, insetati de planuri marete, au desenat un oras cum nu s-a mai vazut in mijlocul desertului.

"Vrem sa transformam Dubaiul intr-un centru cultural, turistic si economic pentru cele 2 miliarde de persoane care locuiesc in zona", a spus seicul, potrivit The Guardian. "Suntem foarte hotarati sa transformam acest vis in realitate", a adaugat el.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO