A rezistat un secol intr-o sticla de apa sfintita. Mesajul unui tanar care a murit pe Titanic

Ultima actualizare: 31-10-2012 11:28
Mesaj intr-o sticla

Un mesaj pus intr-o sticla cu apa sfintita, aruncata peste bordul Titanicului in momentul in care toti pasagerii erau in agonie. Citeste povestea incredibila a celor cateva cuvinte si a autorului lor.

Jeremiah Burke, in varsta de 19 ani, din Glanmire, Cork, a primit o sticluta cu apa sfintita de la mama lui, in momentul in care s-a imbarcat pe Titatnic, in drumul sau spre Statele Unite.

Cu totii stim ce s-a intamplat cu vasul in teribila noapte de 15 aprilie, 1912. In momentele acelea de panica, in care au pierit mii de oameni, baiatul a aruncat sticluta in ocean. Inainte, insa, a scris pe o bucata de hartie un mesaj pe care l-a bagat in sticla.

Sticla a fost gasita la un al dupa tragedie, pe tarmurile din Dunkettle, la cativa kilometri de casa familiei sale, din Marea Britanie, scrie BBC.

Pe bilet scria: "De pe Titanic, adio tuturor, Burke din Glanmire, Cork". Mesajul a ramas in familia Burke timp de aproape un secol.

Acum, insa, una dintre nepoatele lui Jeremiah, Mary Woods, a donat acea bucata de hartie scrisa in ultimele clipe ale vietii de unchiul ei, catre Cobh Heritage Centre.

Mary Woods a povestit ca Jeremiah plecase spre America impreuna cu verisoara sa, ca sa se intalneasca acolo cu cele doua surori ale ei, care plecasera cu un an inainte la Boston.

Ambii s-au inecat. Mesajul va fi expus acum alaturi de alte obiecte care au apartinut celor morti pe Titanic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO