A plasat monede din cupru pe laptop, iar ce a urmat apoi este incredibil. Solutia geniala pentru o problema des intalnita

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07
laptop

Fie ca realizati o prezentare sau urmariti un serial pe laptop, este foarte neplacut momentul in care acesta se supraincalzeste. Un japonez a gasit o solutie mai putin obisnuita pentru aceasta problema, cu ajutorul monedelor de cupru.

O poza facuta cu o camera de termoviziune arata ca suprafata unui laptop poate atinge si 50 de grade Celsius, in partea din spate a acestuia si in jur de 30 de grade la marginea tastaturii, potrivit sciencealert.com.

Solutia gasita de un japonez pentru aceasta problema agasanta, pe care a postat-o pe contul sau de Twitter, implica plasarea mai multor fisicuri cu monede din cupru la imbinarea dintre ecran si baza laptopului, acolo unde temperatura atinge cele mai mari valori.

Explicatia este simpla, spune tanarul. Eficienta metodei se bazeaza pe un principiu al fizicii termodinamice: cuprul este mult mai bun conductor termic prin comparatie cu aluminiul sau plasticul, materialele din care este alcatuita de obicei carcasa unui computer portabil. Asta inseamna ca monedele de cupru vor absorbi caldura emanata de device.

La noi, monedele care au cel mai mare procent de cupru in componenta sunt cele de 50 de bani. Daca insa acestea nu dau rezultate sau nu ati reusit sa adunati destul de multe puteti folosi orice obiect din cupru.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO