E vina ta. Cercetatorii au gasit raspunsul la cea mai mare enigma a barbatilor legata de femei

Dată publicare: 07-12-2011 12:12
Dată actualizare: 21-10-2012 03:52


Femeie la volan

La asta chiar ca nu v-ati gandit niciodata! Se pare ca, sustin psihologii, femeile sofeaza prost tocmai din cauza glumelor misogine legate de acest aspect, pe care le fac barbatii.

 

Femeia la volan a fost subiect de gluma pentru barbati timp de decenii intregi. Iar acum medicii psihologi au ajuns la concluzia ca glumele la adresa femeilor functioneaza asupa lor ca o profetie pe care acestea trebuie sa o implineasca. Cu alte cuvinte, e vina barbatilor ca femeile conduc prost.

Studiul a fost efectuat de cercetatorii de la universitatile americane din Warwick si Georgia. Acestia au ajuns la concluzia ca femeilor li s-a inradacinat ideea ca reprezentantele sexului frumos nu pot sofa la fel de bine ca reprezentantii sexului tare si, tocmai de aceea, nici nu pot sa o faca.

Acestia au mai spus ca, daca se fac glume pe seama lor, performanta femeilor la volan scade. Dimpotriva, daca sunt incurajate, acestea se descurca mai bine.

Doctorii Zachary Estes si Sydney Felker, autorii studiului, si-au publicat concluziile in jurnalul medical american Archives of Sexual Behavior (n.r. Arhivele Comportamentului Sexual).

“Cercetarile anterioare au aratat ca femeile nu se descurca la teste care tin de orientarea in spatiu. Acest lucru se intampla din cauza glumelor pe care le auzim mereu potrivit carora barbatii sunt mai buni la parcat si citit harti decat femeile. Insa noi am vrut sa vedem ce se intampla cand manipulezi increderea oamenilor in cadrul experimentelor si se pare ca increderea este un factor esential care influenteaza performanta femeilor in acest tip de teste. Studiul nostru sugereaza ca, daca reusesti sa determini o femeie sa aiba mai multa incredere in ea, atunci va performa mai bine in experimente care tin de orientarea in spatiu”, a declarat doctoral Estes.

Glume misogine legate de abilitatile femeilor la volan

- Sotia mea conduce ca fulgerul.
- Adica foarte repede?
- Nu, adica loveste copacii.

- Sotia mea conduce prudent. Intotdeauna incetineste cand trece pe rosu.

- Am dat peste niste prieteni vechi ieri… sotia mea era la volan.

- Cred ca s-a defectat masina. Are apa in carburator.
- E ridicol. Nici macar nu stii ce e ala un carburator. Unde e masina?
- In piscina.

- De ce sunt glumele despre femeile la volan scurte?
- Ca sa le inteleaga si barbatii!:))

Stii glume legate de femei la volan? Lasa-le la sectiunea comentarii de mai jos, iar noi le vom publica!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO