Batalia pentru OSCAR: extraterestrii Avatar vs. soldatii Hurt Locker

Avatar vs. Hurt Locker

Criticii de cinema sunt de parere ca lupta pentru premiile Oscar se va duce intre S.F.-ul lui James Cameron, "Avatar", si filmul de razboi al lui Kathryn Bigelow, "The Hurt Locker".

Sunt doua filme absolut diferite, spun pasionatii celei de-a 7-a arte. Atat ca gen, cat si ca tehnica de filmare.

Blockbuster-ul lui James Cameron prezinta povestea unor locuitori ai unei planete indepartate, care se trezesc invadati de pamanteni, dornici de imbogatire. Filmul a cunoscut un succes de public incredibil, provocand o adevarata manie "Avatar" in randul iubitorilor de filme din lumea intreaga.

Parerile celor care incearca sa explice acest succes sunt impartite: in timp ce unii spun ca a contat foarte mult tehnica de filmare, in format 3 D si IMAX, altii cred ca ca povestea filmului a prins pur si simplu datorita personajelor unice de pe planeta Pandora si a peisajelor de acolo, realizate cu ajutorul tehnologiei computerizate de ultima generatie. Cert este ca "Avatar" a inregistrat cele mai mari incasari din toate timpurile, adica peste 2,5 miliarde de dolari

De cealalta parte a filmelor vazute ca favorite la Oscar 2010 se afla "The Hurt Locker", o productie care duce lipsa de partea de romantism din Avatar, dar care are in plus o doza semnificativa de suspans. Filmul prezinta povestea soldatilor genisti din Irak, care au doar un singur lucru de facut: sa-si riste viata dezamorsand bombe, astfel incat ceilalti colegi ai lor militari sa ramana in viata.

Citește și
Premiile Oscar
Oscarul in cifre!
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Daca incaseaza premiul cel mare, "The Hurt Locker" ar deveni si cel mai putin profitabil film "oscarizat", din cauza incasarilor considerate slabe la Hollywood: "doar" 16 milioane de dolari.  In plus, daca fosta nevasta a lui Cameron este premiata se va mai inregistra o premiera. Ea va fi prima femeie care obtine Oscarul pentru regie.

Ce-i drept, in afara acestor doua filme mai sunt cateva care ar putea pune mana pe mult ravnitele premii. Este vorba in primul rand de creatia lui Quentin Tarantino, "Inglorious Basterds", un film care a prins la public si datorita "ingredientelor" tipice acestui regizor: violenta, umor negru si..final neasteptat. De altfel, cu "Ticalosii fara glorie" Tarantino a reusit sa obtina cele mai mari incasari din cariera sa.

Alte filme cu sanse de a obtine statueta aurita a Hollywood-ului sunt urmatoarele:

- "The Blind Side" in care Sandra Bullock joaca rolul unei femei pline de bani, dar care face totul pentru a ajuta un tanar de culoare, care nu avea nici cu ce sa imbrace.
- "Crazy Heart", unde actorul Jeff Bridges joaca rolul unui unui cantaret de muzica country irascibil si fara chef, care se indragosteste de o jurnalista mult mai tanara decat el.
- "Up in the air" in care George Clooney joaca rolul ingrat al unui om care trebuie sa anunte concedierile angajatilor..in locul altora.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Personajele din filmul
Personajele din filmul "Up in the air" exista si-n realitate!

Sambata la Londra, duminica la Chicago, iar luni, la Singapore! Exista oameni a caror slujba presupune sa fie tot timpul pe drumuri. Un asemenea stil de viata le aduce insa si avantaje, cum ar fi un card de fidelitate la o companie aeriana.

Oscarul in cifre!
Oscarul in cifre!

Toalete de gala, bijuterii fastuoase, meniuri de cinci stele, filme excelente si vedete cat cuprinde. Asa s-ar rezuma “o avanpremiera” la cea de-a 82-a gala a premiilor Oscar, care are loc duminica, pe 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Angelina, Brad, Lady GaGa, Robert Pattinson, Kim! Se pregatesc de
Angelina, Brad, Lady GaGa, Robert Pattinson, Kim! Se pregatesc de "Avatar"!

Se zvoneste prin targ ca regizorul James Cameron e in discutii pentru o continuare a mega-succesului "Avatar". Uite cum ar arata starurile ca actori!

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.