Verigheta de divort si tabachera nudistilor. Inventii de pe vremea bunicii

Ultima actualizare: 17-10-2012 17:12
verigheta

Te amuza si te fascineaza in acelasi timp. Revolverul cu camera foto, ziarul trimis prin fax, verigheta care denunta divortul sau tabachera pentru nudisti sunt doar cateva dintre inventiile trasnite aparute in anii ’20-’30.

Ianuarie 1924. Multe dintre femeile divortate din Marea Britanie obisnuiau sa poarte un tip de verigheta cu totul speciala. Inelul avea o mica "fractura" facuta de un bijutier, ca un indicator al faptului ca doamna cu pricina renuntase la viata alaturi de sotul ei. Se spune ca verighetele celor care trecusera prin mai multe divorturi aveau mai multe astfel de crestaturi.

Colt 38 a facut istorie in New York-ul anilor 1938. Revolverul avea atasata o camera foto care facea automat fotografii odata ce apasai pe tragaci. Nu se stie nici acum daca a fost vreodata folosit de vreun… criminal.

Calatoria cu masina prin locuri necunoscute in lipsa unei harti bune poate fi un adevarat cosmar, in lipsa unui GPS. In fotografia de mai jos, puteti admira “stramosul” GPS-ului de astazi, inventat in 1932. Imaginile cu harta se schimbau in functie de viteza de deplasare a masinii.

Tot lovindu-se de problema tigarilor atunci cand nu aveau la indemana un pachet sau o tabachera in care sa le depoziteze, cineva s-a gandit la o solutie pentru nudisti. Se intampla in ianuarie 1938, cand a aparut o “tabachera” portabila, special conceputa pentru astfel de situatii. O cutie din piele este legata de picior cu ajutorului unui elastic.

De la plaja, facem o scurta calatorie in sezonul rece. Vant puternic si ninsoare de nu vezi pe unde mergi. Problema a fost rezolvata in 1939 cand a fost inventat echipamentul de protectie impotriva furtunilor de zapada. Cu un design care ii “procopsea” pe purtatori cu un imens cioc din plastic, dispozitivul ar fi putut fi admirat pe strazile Montrealului, Canada, acolo unde a si fost conceput.

Pentru a-l invata pe fiul sau sa faca primii pasi in siguranta, un inginer elvetian a inventat in 1939 un aparat special. Doua scanduri din lemn erau legate la un capat de picioarele copilului si la celalalt capat de picioarele unui adult, astfel incat miscarile micutului sa poata fi controlate.

New York, 1938. Primul ziar wireless a fost transmis prin ... fax. In imagine se pot vedea mai multi copii care citeau paginile destinate lor din ziarul de Missouri.

Cititul in pat este incomod? Ei, bine, in Anglia anului 1936, cineva s-a gandit sa creeze o pereche de ochelari speciali, pentru a putea citi stand cu capul pe perna, la orizontala.

Si pentru persoanele cu handicap sau pentru cele care erau nevoite sa ramana o perioada indelungata la pat s-a gasit o solutie de recreere. In 1935, in Marea Britanie, se puteau delecta cu un pian special.

Bicicleta pentru familie, dotata cu masina de cusut a facut si ea furori in Chicago, in octombrie 1939. In timp ce mama cosea la masina, ceilalalti membri ai familiei isi vedeau linistiti de ghidon si pedale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO