Vedeta care merge la închisoare pentru două săptămâni. Și-a început sentința

16-10-2019 09:28

felicity huffman

Actrița Felicity Huffman a început marți executarea celor două săptămâni de închisoare, după ce a fost condamnată în scandalul de mită și fraudă pentru falsificarea testelor de admitere în universități din SUA.

Felicity Huffman a plătit 15.000 de dolari pentru falsificarea testelor de admitere la facultate pentru fiica sa cea mare, în cadrul unui scandal pe scară largă în care părinţi bogaţi au apelat la mită şi fraudă pentru a asigura locurile copiilor lor în universităţi americane prestigioase, relatează Agerpres.

Actrița americană în vârstă de 56 de ani a fost închisă în centrul de detenţie de minimă securitate Federal Correctional Institution din Dublin, Alameda County, centru în care sunt închise aproximativ 1.200 de deţinute.

După eliberare, Huffman trebuie să muncească şi 250 de ore în folosul comunităţii şi va rămâne sub observaţia poliţiei timp de un an. De asemenea, conform sentinţei, actriţa a plătit şi o amendă de 20.000 de dolari.

Actriţa, care a devenit cunoscută pentru rolul din serialul de televiziune „Desperate Housewives/Neveste disperate”, a pledat vinovată în luna mai: ea a recunoscut că a plătit 15.000 de dolari unei persoane pentru a corecta în secret răspunsurile fiicei sale la examenul standardizat american SAT (Scholastic Assessment Test), utilizat la admiterea în facultate.

În total, 50 de persoane au fost urmărite în acest dosar de corupţie, între care 30 de părinţi, dintre care unii şefi de companii şi avocaţi. Ei au fost acuzaţi că ar fi plătit sume de până la 6,5 milioane de dolari pentru a facilita admiterea copiilor lor în unităţi de învăţământ superior prestigioase, precum Yale, Georgetown şi Universitatea din California de Sud.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO