Trupa Black Sabbath este din nou pe primul loc in topul britanic, dupa o pauza de 43 de ani

Ultima actualizare: 20-06-2013 03:04
Black Sabbath: Ozzy Osbourne, Geezer Butler si Tony Iommi

Trupa Black Sabbath a ajuns din nou pe primul loc in topul britanic, cu cel mai recent album al sau, intitulat "13", dupa o pauza record de aproape 43 de ani, au anuntat duminica reprezentantii de la Official Charts Company.

Black Sabbath a fost ultima data in fruntea topului muzical britanic cu cel de-al doilea album de studio al formatiei, intitulat "Paranoid", lansat in septembrie 1970.

"Sunt socat!", a declarat Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath. "Succesul acestui album m-a dat pe spate. Nu am avut niciodata un disc care sa ajunga atat de repede pe primul loc in topuri", a adaugat Ozzy Osbourne.

Trupa Black Sabbath a depasit actuala formatie a rockerului Liam Gallagher, Beady Eye, care s-a clasat pe locul al doilea in topul muzical britanic, cu albumul "BE". In clasamentul single-urilor din Marea Britanie, cantaretul american de R&B Robin Thicke s-a mentinut pentru a treia saptamana pe prima pozitie, cu single-ul "Blurred Lines".

"13" este cel de-al 19-lea album de studio al formatiei britanice Black Sabbath si a fost lansat pe 7 iunie in Europa si pe 11 iunie in America de Nord. Membrii legendarului grup britanic au inceput inca de anul trecut inregistrarile pentru noul album - primul material original dupa "Never Say Die!" din 1978.

Inregistrarile pentru piesele de pe acest album au fost incetinite de problemele de sanatate ale chitaristului Tony Iommi, diagnosticat cu cancer, insa colegii lui spera ca acesta se va simti suficient de bine pentru a sustine alaturi de ei o serie de concerte in 2013.

Veteranii britanici au anuntat, in noiembrie 2011, ca trupa Black Sabbath se va reuni in componenta originala, incluzandu-l pe Ozzy Osbourne in calitate de solist, cu ocazia lansarii primului album din ultimii 33 de ani.

Ozzy Osbourne a fost concediat din trupa in 1979, iar dupa plecarea lui, trupa britanica a cunoscut numeroase schimbari de componenta. Cei patru muzicieni din componenta originala s-au mai reunit in 1998, cand au lansat albumul live "Reunion", si apoi au mai sustinut concerte impreuna, in anii 2000.

Dupa ce a plecat din Black Sabbath, Ozzy Osbourne si-a construit o cariera de succes in calitate de solist solo. Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne in 1991, a primit patru discuri de platina in SUA si a avut parte de o primire calduroasa din partea publicului si a criticilor. Urmatoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007), desi nu au mai avut acelasi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Ozzy Osbourne a sustinut un concert si la Bucuresti, in octombrie 2011, in cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al sau, intitulat "Scream", lansat pe 15 iunie 2010.

Trupa Black Sabbath a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2006 si a vandut, in total, peste 100 de milioane de albume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO