Topul celor mai bune 10 filme ale anului 2016, conform aprecierilor de pe Rotten Tomatoes. Surpriza mare pe primul loc

filmele anului 2016

Platforma online de filme Rotten Tomatoes, care se bazeaza pe calificativele adunate de la public si de la critici, a centralizat cele mai bune 100 de lung-metraje ale anului 2016.

Pe locul 1 se afla un film de animatie, realizat de celebra companie Disney: Zootropolis. Printre vocile celebre din acest film se afla cele ale Shakirei sau a lui Idris Elba.

La nivel international, acest film a adunat incasari de peste 1 miliard de dolari, ajungand al 3-lea film cu cele mai mari incasari din 2016 si al 25-lea din toate timpurile. 

Iata care sunt primele 10 titluri ale anului 2016 (originale, asa cum au fost lansate peste hotare), in ordinea calificativelor adunate pe Rotten Tomatoes:

1 - Zootopia (2016)

Citește și
film
"A doua sansa". Will Smith povesteste ca drama prin care a trecut l-a ajutat sa inteleaga personajul caruia ii da viata
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

In versiunea dublata in limba romana a filmului "Zootropolis", actrita Tily Niculae si realizatorul de radio Mihai Dobrovolschi si-au imprumutat vocile pentru doua dintre personaje, ambii debutand astfel intr-un film de animatie.

In vreme ce Tily a dublat-o pe cea mai simpatica oita (Talanga) Dobro l-a interpretat chiar pe vicleanul vulpoi Nick Wilde, personajul principal masculin din animatia Disney.

2 - Hell or High Water (2016)

"Cu orice pret" este un western modern, in care piesa de rezistenta este data de Jeff Bridges. "The Dude" joaca aici rolul unui politist blazat, care gaseste un motiv sa iasa din plictiseala de dinainte de pensionare atunci cand mai multe banci sunt jefuite de 2 persoane.

Doi frati din Texas, Toby (Chris Pine), si Tanner (Ben Foster), se reunesc dupa mai multi ani in care nu s-au vazut, pentru a jefui bancile care ameninta cu executarea silita afacerea familiei lor.

3 - Arrival (2016)

Productia a atras atentia pe plan international, deopotriva in randul criticilor si al cinefililor, dupa ce in septembrie a obtinut o nominalizare pentru marele premiu, Leul de Aur, la Festivalul de Film de la Venetia.

Cu un scenariu inedit si o distributie multi-premiata, “Primul contact” a fost una dintre cele mai asteptate lansari din toamna lui 2016.

Douasprezece nave misterioase aterizeaza in locuri diferite de pe glob, starnind panica. Inainte doar imaginati sau contestati, extraterestrii sunt acum aici, dar nimeni nu stie de ce au venit si ce planuri au. Lumea intreaga lanseaza imediat supozitii, iar marile puteri ameninta sa atace „invadatorii 

4 - Moonlight (2016)

Moonlight este povestea dramatica a unui baiat de culoare care se transforma in barbat, in Miami, chiar in timpul asa numitei perioade a "Razboiului drogurilor", derulat de autoritati.

Este o poveste despre descoperirea de sine, care se axeaza pe 3 capitole importante din viata sa - asta in timp ce experimenteaza ecstasy-ul, durerea si dragostea, alaturi de descoperirea propriei sexualitati.

5 - The Jungle Book (2016)

 In 2016 am avut parte de inca o ecranizare a celebrei povesti "Cartea junglei", insa de aceasta data filmul a fost unul deosebit de celelalte - fie si prin faptul ca productia a fost sustinuta de un singur actor care a jucat propriu zis (in afara celor care au pus voce). Easte vorba despre baietelul Neel Sethi, care l-a jucat magistral pe Mowgli.

Cu un scenariu semnat de Justin Marks, aceasta noua varianta a regizorului Jon Favreau ne-a incantat cu animale generate exclusiv pe computer.

Cat despre vocile personajelor din  film, acestea apartin unor nume celebre la Hollywood: Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson, Giancarlo Esposito si Christopher Walken.

6 - Love & friendship (2016)

"Love & friendship" este un film cu o actiune care are loc in secolul al 18-lea si se bazeaza pe nuvela "Lady Susan", scrisa de Jane Austen in 1794.

Este un film "de epoca" in care ii putem vedea pe Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel si Stephen Fry.

Povestea o are in centrul sau pe Lady Susan - o femeie foarte sigura pe ea si calculata - care "se ocupa" de Sir James, un barbat bogat, pe care incearca sa-l convinga sa se insoare cu fiica sa.

Insa planul sau nu iese asa cum si-a dorit. 

7 - Finding Dory (2016)

Dupa 13 ani de la multipremiatul film „Finding Nemo / In cautarea lui Nemo”, regizorul Andrew Stanton a avut revelatia unei povesti nespuse – tot despre familie si prietenie –, pe care ne-a adus-o pe marile ecrane, intr-o productie de animatie plina de aventura.

Personajul principal, Dory, este un peste care are probleme de memorie si, deci, uita cu usurinta multe lucruri.

In mod uimitor, desi nu tine minte figurile pe care le-a intalnit in Ocean, de-a lungul vietii, are amintiri emotionale si senzoriale - cea mai pregnanta fiind cea de abandon si de pierdere. 

„Finding Dory / In cautarea lui Dory” a readus-o pe marile ecrane pe uituca favorita albastra a tuturor, Dory (vocea lui Ellen Degeneres), care locuieste fericita in recif impreuna cu Nemo (vocea lui Hayden Rolence) si Marlin (vocea lui Albert Brooks).

Cand Dory isi aduce aminte deodata ca are o familie undeva, care s-ar putea sa o caute, cei trei pornesc intr-o aventura care le va schimba viata.

8 - Hunt for wilderpeople (2016)

"Hunt for wilderpeople" este un film pentru adolescenti (si nu numai) in care Ricky (jucat de Julian Dennison) este un pusti orfan, mare iubitor de hip-hop.

Ajuns la o noua familie, care locuieste intr-o zona mai izolata din  Noua Zeelanda, Ricky se simte la locul lui, in sfarsit, alaturi de iubitoarea matusa Bella (Rima Te Wiata), artagosul unchi Hec (Sam Neill) si cainele ... Tupac.

Insa povestea abia acum incepe.

9 - Kubo and the two strings (2016)

"Kubo si lauta magica" este un film de animatie, cu o poveste care are loc intr-o Japonie imaginara, creata de legendarul studio Laika.

Kubo este un adolescent bun la suflet, cu vocea lui Art Parkinson din "Game of Thrones". El duce o viata modesta, spunand povesti oamenilor din oraselul lui de bastina de pe malul marii.

Viata lui se schimba total dupa ce cheama din greseala un spirit razbunator, antic. In timp ce fuge, el isi uneste fortele cu Maimuta (Charlize Theron) si Gandacul (Matthew McConaughey), ca sa descatuseze un secret. Inarmat cu un instrument magic, Kubo trebuie sa se lupte cu Regele Luna (Ralph Fiennes) si alti zei si monstri, ca sa isi salveze familia si prietenii.

 10 - Manchester by the sea (2016)

Pelicula "Manchester by the Sea", in regia lui Kenneth Lonergan, a obtinut cele mai multe nominalizari la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild Awards), un alt punct de reper pentru gala premiilor Oscar, din luna februarie, dupa Globurile de Aur.

Filmul, cu Casey Affleck in rolul unui barbat care devine tutorele nepotului sau, a fost nominalizat la patru categorii: "cea mai buna distributie", "cel mai bun actor" (Casey Affleck), "cel mai bun actor in rol secundar" (Lucas Hedges) si "cea mai buna actrita" (Michelle Williams).

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Top 10 cele mai frumoase filme de Craciun
Top 10 cele mai frumoase filme de Craciun

 Sarbatorile de iarna, si mai ales Craciunul, au reprezentat o sursa de inspiratie nesecata pentru cineastii de la Hollywood, astfel ca de-a lungul timpului au fost realizate zeci de filme specifice acestei perioade.

"A doua sansa". Will Smith povesteste ca drama prin care a trecut l-a ajutat sa inteleaga personajul caruia ii da viata

 O tragedie personala l-a ajutat pe Will Smith sa intre mai bine in piele personajului principal din cel mai nou film al sau: "A doua sansa".

Trofeul pentru cel mai bun film al anului apartine peliculei
Trofeul pentru cel mai bun film al anului apartine peliculei "La-la land"

Musicalul La-la land confirma asteptarile si incepe in forta sezonul premiilor la Hollywood. Pelicula cu Ryan Gosling si Emma Stone in rolurile principale a castigat trofeul pentru cel mai bun film al anului.

Recomandări
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen
Politico: Klaus Iohannis, pe lista scurtă pentru șefia Comisiei Europene. Ce șanse are să o înlocuiască pe von der Leyen

Politico a enumerat o serie de posibili succesori ai Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene. Printre ei se numără și președintele României, Klaus Iohannis.  

Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei
Parlamentul European a alocat 4,8 miliarde de euro pentru sprijinul Ucrainei

Parlamentul European a decis alocarea a 4,8 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, la inițiativa deputatului Siegfried Mureşan (PPE/PNL). Raportul său, care conține și această prevedere, a fost votat joi cu largă majoritate.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.