Top 10 cele mai frumoase filme de Craciun

Sarbatorile de iarna, si mai ales Craciunul, au reprezentat o sursa de inspiratie nesecata pentru cineastii de la Hollywood, astfel ca de-a lungul timpului au fost realizate zeci de filme specifice acestei perioade.

  • White Christmas
    Doua nume sonore ale muzicii si dansului, Bing Crosby si Danny Kaye, isi unesc fortele dupa razboi pentru a deveni una dintre cele mai cautate echipe din showbiz. Intr-o iarna, lor li se alatura doua surori, Rosemary Clooney si Vera-Ellen, ce pleaca spre Vermont ca sa petreaca un Craciun plin cu zapada. Aventura incepe in momentul in care Crosby si Kaye descopera faptul ca hanul este condus chiar de fostul lor general din armata, care acum are probleme financiare.
    Detalii
  • Miracle on 34th Street (1994)
    Aceasta productie reia povestea filmului clasic cu acelasi nume din 1947, prolificul scenarist John Huge raminind fidel liniilor principale ale originalului. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) si fetita ei nu cred prea mult in spiritul si atmosfera mirifica a Craciunului. Doris trebuie sa gaseasca cel mai potrivit Mos Craciun pentru a imparti daruri copiilor in magazin. Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care, dupa cum se dovedeste foarte curind, este convins ca e chiar Mos Craciun.
    Detalii
  • Home Alone
    Probabil cel mai iubit film de Craciun. Numeroase familie McCallister al micutului Kevin de 8 ani – parinti, unchi, frati, surori si veri – pornesc cu mic, cu mare sa petreaca sarbatorile Craciunului in strainatate, la Paris, dar in mod inconstient il uita acasa pe baietel.
    Detalii
  • Frozen
    Anna (Kristen Bell) si Elsa (Idina Menzel) sunt inseparabile in perioada copilariei, insa legatura lor incepe sa se dastrame odata cu trecerea timpului. In momentul in care Elsa ajunge regina si incearca sa faca tot ce este posibil pentru fericirea Annei, insa nu reuseste acest lucru si ingheata tot regatul din greseala. Marcata de acest incident, Elsa se retrage in munti, iar Anna porneste in cautarea ei pentru a o convinge sa se intoarca in regat.
    Detalii
  • Elf
    Elf este o comedie spumoasa, cu Will Ferrell in rolul lui Buddy, care ajunge din greseala in sacul plin cu jucarii al lui Mos Craciun. Doar ca Buddy este un baietel care creste de trei ori mai mare decat un spiridus normal si astfel era precum Gulliver in Tara Piticilor. Cand descopera ca nu se adapteaza, pleaca la New York sa isi gaseasca familia adevarata.
    Detalii
  • Die Hard
    Bruce Willis il interpreteaza pe detectivul newyorkez John McClane pe care destinul il transforma in singura salvare a unui grup de ostatici , blocati intr-un zgarie nori din Los Angeles, chiar de Craciun, printre care se afla si sotia sa.
    Detalii
  • Scrooged
    Francis Cross este un producator de televiziune cinic si increzut. Dorinta lui de promovare cat mai rapida, il face sa piarda iubirea vietii sale, il alieneaza de familie si ii distruge orice sansa de a avea o viata fericita. Cand i se ofera sansa sa realizeze o transmisiune in direct a piesei Colinda de Craciun, viata sa incepe sa semene in mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste.
    Detalii
  • Arthur Christmas
    In Ajunul Craciunului, la Polul Nord, Arthur (vocea lui James McAvoy), fiul lui Mos Craciun, lupta din toate puterile sa repare eroarea facuta de mecanism: un copil nu si-a primit cadoul. Pentru asta va apela la ajutorul bunicului sau si la metode clasice de livrare a cadourilor: "invechita" sanie si renii magici.
    Detalii
  • Love Actually
    Inainte de Craciun, in Anglia, lucruri neobisnuite se petrec. Opt oameni isi urmeaza drumul dictat de bataile inimii si se indragostesc, arata dragoste sau furie, se despart sau pur si simplu cauta pe cineva din cauza singuratatii marcante. Pentru toate varstele si la toate nivelurile sociale, dragostea este tema principala.
    Detalii
  • The Polar Express
    Eroul nostru (voce Tom Hanks) nu crede in Mos Craciun si nici in miracole. Dar in ajunul Craciunului un lucru extraordinar se intampla: la usa casei sale apare un tren, „Polar Express”, iar conductorul (voce tot Tom Hanks) il invita inauntru. Aventura care va incepe va intrece orice imaginatie
    Detalii