Scandal la Oscar. Gestul unui regizor după ce a pierdut la categoria "cel mai bun film"

Ultima actualizare: 26-02-2019 09:46

Surpriza de la Oscaruri a provocat destule nemulţumiri. Deşi toată lumea se aştepta că "Roma" să câştige statueta pentru cel mai bun film, aceasta a revenit filmului "Green book", al cărui drum către Oscaruri a fost marcat de controverse.

Regizorul Spike Lee a dat să iasă din sală la anunţarea premiului. La petrecerea de după, spiritele s-au mai calmat, dar decizia Academiei e destul de criticată în spaţiul virtual.

Aceasta a fost atmosfera în care crema Hollywoodului a încheiat seara Oscarurilor. Balul Guvernatorului e doar una dintre petrecerile de după ceremonie, dar e cea mai importantă. Acolo, fiecare câştigător e aşteptat cu statueta, ca să i se graveze numele pe ea. Rami Malek, premiat pentru rolul lui Freddie Mercury din "Bohemian Rhapsody", a sărbătorit într-un mod inedit.

Subiectul serii a fost însă surpriza de la categoria cel mai bun film şi mai ales controversele care înconjoară filmul. Regizorul Spike Lee, care concura şi el la această categorie, cu "BlacKkKlansman", s-a ridicat dezgustat şi a dat să iasă din sala când s-a anunţat câştigătorul, întorcând spatele ostentativ echipei filmului Green Book, care tocmai culegea laurii.

Spike Lee, regizor: "Nici măcar nu-mi amintesc ce am făcut."

Brian Currie, scenarist "Green Book": "Ştiţi ce? Asta e. Ne pare rău dacă a făcut asta. Noi avem tot respectul din lume pentru el."

Spike Lee şi-a menţinut părerea la petrecerea de după, spunând că "arbitrul a luat o decizie greşită", dar şi-a înmuiat tonul.

Spike Lee, regizor: "Uite ce e, nu e ca în sport, unde poţi vedea înregistrarea şi răsturna decizia. S-a terminat. N-o să vorbesc de rău filmul. Au câştigat, i-am felicitat colegial."

"Green Book" a fost criticat şi de familia lui Don Shirley, pianistul portretizat în film ca înstrăinat de rude şi de comunitatea de culoare. Scenariştii s-au apărat însă.

Nick Vallelonga şi Brian Currie, scenarişti Green Book: "Noi ştim care e adevărul. Ştim cât de mult am încercat să respectăm pe toţi cei implicaţi şi să spunem povestea cât mai bine posibil. Şi iată! Dintre toate filmele grozave de anul acesta, noi am avut noroc şi suntem recunoscători."

În schimb Alfonso Cuaron şi-a îmbrăţişat călduros colegii care i-au suflat premiul pentru cel mai bun film. Filmul său, "Roma", era favorit, dar Cuaron a trebuit să se mulţumească cu Oscarul pentru regie, imagine şi cel mai bun film străin.

La petrecerea Vanity Fair au făcut furori Sofia Vergara, într-o rochie cu decolteu generos, şi ţinuta mai mult decât revelatoare a lui Kendall Jenner. Iar Elton John a profitat, ca în fiecare an, de seara Oscarurilor ca să organizeze o strângere de fonduri pentru fundaţia să anti-SIDA.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO